Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866



Reageer | Verstuur | Druk af   

Win twee vrijkaarten voor het benefietdiner voor het Nefrotisch Syndroom in Nijmegen

Door Redactie NierNieuws 

NierNieuws heeft twee van de laatste stoelen voor het benefietdiner voor het Nefrotisch Syndroom op 8 mei 2017 kunnen bemachtigen, en die kun jij winnen! 

Mail vóór 1 maart 2017 naar winnen@niernieuws.nl en vermeld kort waarom jij op die plaatsen zou moeten zitten. Wie weet zit je dan op 8 mei in de zaal met een vriend(in) of je partner. Zowel het diner als de drank en het bijwonen van de show (alles voor twee personen) is bij deze prijs inbegrepen. Gebruik als onderwerp van je mail 'Benefietdiner'. 

De avond bestaat uit een diner verzorgd door One for the Road Catering, een programma met diverse artiesten en een veiling. De presentatie is in handen van Manuela Kemp. De avond is volledig uitverkocht, maar je kunt je, als je niet wint, nog aanmelden voor de wachtlijst voor het geval er een stoel (à € 150 excl BTW) vrijkomt. Het geheel vindt plaats in Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen.

De cateraar kan op verzoek rekening houden met een vegetarisch, zoutarm en/of kaliumarm menu. Reserveren voor de wachtlijst kan door een mail te sturen naar Nicolette.fortainvest@gmail.com.

De jury staat onder voorzitterschap van Dr. Rutger Maas.
De prijs wordt je aangeboden door Niernieuws. 

De organisatie zoekt nog vrijwilligers met horeca-ervaring die eraan willen bijdragen deze avond vlekkeloos te laten verlopen. Hoe meer er met vrijwilligers gewerkt kan worden, hoe meer geld er naar het onderzoek kan. Datum, tijd en locatie: maandag 8 mei 2017, 16:00 – 24:00 uur, Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen.
Vrijwilligers kunnen zich tot 31 maart aanmelden bij jie.chang-sun@radboudumc.nl of nicolette.fortainvest@gmail.com

sterren Gepubliceerd: woensdag 08-02-2017 | Nog geen reacties




Doorzichtige organen als tussenstap naar printen

Onderzoekers in München zijn erin geslaagd organen doorzichtig te maken met behulp van een oplosmiddel. Doordat dit oplosmiddel de cellen wel laat zitten, kunnen ze vervolgens het orgaan op celniveau in beeld brengen. Dit beeld gebruiken ze om nieuwe organen te printen. De onderzoekers beginnen met een pancreas en hopen over vijf tot zes jaar nieren te kunnen printen op basis van deze techniek.

Het LUMC werkt met een oplosmiddel dat alle cellen van een orgaan weg wast, waarna alleen de collageenstructuur, het 'skelet', overblijft. Andere centra proberen organen te maken op basis van CT- en MRI scans. In München hebben ze nog een andere benadering. Ze hebben een oplosmiddel ontwikkeld dat een orgaan doorzichtig maakt, terwijl de cellen blijven zitten. Dit doorzichtige orgaan kunnen ze vervolgens scannen met lasertechniek, die zo nauwkeurig is dat ze elke cel kunnen zien zitten.

Op basis van het beeld dat deze microscopische scantechniek produceert, willen de onderzoekers eerst de structuur van het orgaan printen en het vervolgens injecteren met stamcellen. Ze hopen op deze manier eerst een werkende pancreas te maken en over vijf of zes jaar een nier. Als alles gaat zoals gepland zouden klinische studies met de geprinte organen een aantal jaar daarna kunnen starten.

Lees meer »

Medicijnen tegen afstoting stuk goedkoper na verlopen patent »

Nadat er generieke versies van de geneesmiddelen tacrolimus en mycofenolzuur op de Amerikaanse markt waren toegelaten, gingen de kosten die zowel patiënten als verzekeringsmaatschappijen voor deze medicijnen moesten maken, een stuk omlaag. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd aan de universiteit van Michigan.

Lees meer »

Kruisproef voor terugkeer FSGS na transplantatie »

Hoe kun je als onderzoeker een nieuw jaar beter beginnen dan met de wetenschap dat een subsidieaanvraag die je hebt ingediend, gehonoreerd is en dat je dus serieuze stappen in je werk kunt zetten? Dr. Rutger Maas, nefroloog in het Radboudumc in Nijmegen, kan zijn eerdere onderzoeken naar nefrotisch syndroom vanuit een vernieuwende invalshoek voortzetten. Maas is gespecialiseerd in ziekten van de glomeruli, de feitelijke nierfilters.

Lees meer »







NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier