Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Win twee vrijkaarten voor het benefietdiner voor het Nefrotisch Syndroom in Nijmegen

Door Redactie NierNieuws 

NierNieuws heeft twee van de laatste stoelen voor het benefietdiner voor het Nefrotisch Syndroom op 8 mei 2017 kunnen bemachtigen, en die kun jij winnen! 

Mail vóór 1 maart 2017 naar winnen@niernieuws.nl en vermeld kort waarom jij op die plaatsen zou moeten zitten. Wie weet zit je dan op 8 mei in de zaal met een vriend(in) of je partner. Zowel het diner als de drank en het bijwonen van de show (alles voor twee personen) is bij deze prijs inbegrepen. Gebruik als onderwerp van je mail 'Benefietdiner'. 

De avond bestaat uit een diner verzorgd door One for the Road Catering, een programma met diverse artiesten en een veiling. De presentatie is in handen van Manuela Kemp. De avond is volledig uitverkocht, maar je kunt je, als je niet wint, nog aanmelden voor de wachtlijst voor het geval er een stoel (à € 150 excl BTW) vrijkomt. Het geheel vindt plaats in Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen.

De cateraar kan op verzoek rekening houden met een vegetarisch, zoutarm en/of kaliumarm menu. Reserveren voor de wachtlijst kan door een mail te sturen naar Nicolette.fortainvest@gmail.com.

De jury staat onder voorzitterschap van Dr. Rutger Maas.
De prijs wordt je aangeboden door Niernieuws. 

De organisatie zoekt nog vrijwilligers met horeca-ervaring die eraan willen bijdragen deze avond vlekkeloos te laten verlopen. Hoe meer er met vrijwilligers gewerkt kan worden, hoe meer geld er naar het onderzoek kan. Datum, tijd en locatie: maandag 8 mei 2017, 16:00 – 24:00 uur, Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen.
Vrijwilligers kunnen zich tot 31 maart aanmelden bij jie.chang-sun@radboudumc.nl of nicolette.fortainvest@gmail.com

sterren Gepubliceerd: woensdag 08-02-2017 | Nog geen reacties
Verschillen binnen VS in acceptatie donornieren

In de Verenigde Staten blijken nieren van overleden donoren relatief vaak te worden afgedankt als ze als minder ideaal materiaal voor transplantatie worden gezien, terwijl met deze donornieren patiënten hadden kunnen worden gered. Uit Amerikaans onderzoek blijkt nu dat er grote variatie is in de hoeveelheid donornieren die transplantatiecentra afkeuren, en dat centra die donornieren minder snel afkeuren, uiteindelijk nierpatiënten sneller transplanteren.

In Amerika overlijden jaarlijks ongeveer 5.000 patiënten die op de wachtlijst voor een donornier (van een overleden donor) staan. Jaarlijks worden ook ongeveer 3.500 donornieren van overleden donoren afgedankt, omdat ze niet helemaal geschikt zijn voor transplantatie. Deze nieren zijn bijvoorbeeld van een donor ouder dan 70, of van een donor met hepatitis C, waardoor het risico dat er wat mee mis gaat hoger is dan bij donornieren die uitermate geschikt zijn voor transplantatie. Het wrange is natuurlijk, dat deze 3.500 donornieren in theorie nog goed hadden kunnen worden ingezet om een deel van de 5.000 patiënten te redden.

Lees meer »

Hiv-donornieren functioneren boven verwachting »

Relatief veel Zuid-Afrikaanse Hiv-patiënten die een donornier hadden ontvangen van een overleden Hiv-patiënt waren vijf jaar na de transplantatie nog in leven, en ook hun donornier was niet afgestoten. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd in Zuid-Afrika, waar men ongeveer tien jaar geleden begon met het transplanteren van nieren van Hiv-patiënten naar andere Hiv-patiënten.

Lees meer »

Amerikaanse onderzoekers leiden afweer ontvanger om de tuin »

Ontvangers van donororganen moeten de rest van hun leven medicijnen slikken die hun immuunsysteem onderdrukken, omdat het lichaamsvreemde orgaan anders wordt afgestoten. Het langdurig onderdrukken van het immuunsysteem brengt echter wel een verhoogd risico op infecties en sommige vormen van kanker met zich mee, en daarnaast slaagt het immuunsysteem er na verloop van jaren vaak toch in om het donororgaan af te stoten.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier