Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Win twee vrijkaarten voor het benefietdiner voor het Nefrotisch Syndroom in Nijmegen

Door Redactie NierNieuws 

NierNieuws heeft twee van de laatste stoelen voor het benefietdiner voor het Nefrotisch Syndroom op 8 mei 2017 kunnen bemachtigen, en die kun jij winnen! 

Mail vóór 1 maart 2017 naar winnen@niernieuws.nl en vermeld kort waarom jij op die plaatsen zou moeten zitten. Wie weet zit je dan op 8 mei in de zaal met een vriend(in) of je partner. Zowel het diner als de drank en het bijwonen van de show (alles voor twee personen) is bij deze prijs inbegrepen. Gebruik als onderwerp van je mail 'Benefietdiner'. 

De avond bestaat uit een diner verzorgd door One for the Road Catering, een programma met diverse artiesten en een veiling. De presentatie is in handen van Manuela Kemp. De avond is volledig uitverkocht, maar je kunt je, als je niet wint, nog aanmelden voor de wachtlijst voor het geval er een stoel (à € 150 excl BTW) vrijkomt. Het geheel vindt plaats in Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen.

De cateraar kan op verzoek rekening houden met een vegetarisch, zoutarm en/of kaliumarm menu. Reserveren voor de wachtlijst kan door een mail te sturen naar Nicolette.fortainvest@gmail.com.

De jury staat onder voorzitterschap van Dr. Rutger Maas.
De prijs wordt je aangeboden door Niernieuws. 

De organisatie zoekt nog vrijwilligers met horeca-ervaring die eraan willen bijdragen deze avond vlekkeloos te laten verlopen. Hoe meer er met vrijwilligers gewerkt kan worden, hoe meer geld er naar het onderzoek kan. Datum, tijd en locatie: maandag 8 mei 2017, 16:00 – 24:00 uur, Cultuurspinnerij de Vasim in Nijmegen.
Vrijwilligers kunnen zich tot 31 maart aanmelden bij jie.chang-sun@radboudumc.nl of nicolette.fortainvest@gmail.com

sterren Gepubliceerd: woensdag 08-02-2017 | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier