Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Dianet tekent huurovereenkomst bij Diakonessenhuis

Door Jeroen van Setten 

Na jarenlange voorbereiding is de huurovereenkomst tussen Dianet en het Utrechtse Diakonessenhuis afgelopen woensdag getekend. Dianet gaat in 2018 deel uitmaken van het zogenaamde 'Gezondheidshuis' waarin het Diakonessenhuis zich samen met een aantal zorgpartners, waaronder dus Dianet, in Utrecht wil gaan profileren als een one stop shopping faciliteit, speciaal voor ouderen.

Met het gezondheidshuis wil het ziekenhuis bereiken dat patiënten het ziekenhuis beter weten te vinden 'omdat ze er toch al zijn'. John Taks, voorzitter Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis, zegt op de website: 'We zijn blij dat Dianet zich vestigt in het gezondheidshuis. Onze medisch specialisten werken al jaren intensief samen met dialyse-instelling Dianet. De aanpak van Dianet en die van het Diakonessenhuis op het gebied van chronisch zieke, oudere patiënten sluiten naadloos op elkaar aan'.

Ook Iet Kooy van Dianet toont zich kort voor haar pensionering enthousiast over het bereiken van deze mijlpaal: 'Wij kijken uit naar de verhuizing van onze locatie Lunetten naar het gezondheidshuis. Dit vernieuwende concept biedt een kans om onze gespecialiseerde nefrologische zorg te combineren met de expertise van een algemeen ziekenhuis, dat zich in het bijzonder richt op ouderenzorg'.

sterren Gepubliceerd: donderdag 12-05-2016
Bron: Diakonessenhuis | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier