Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Dianet tekent huurovereenkomst bij Diakonessenhuis

Door Jeroen van Setten 

Na jarenlange voorbereiding is de huurovereenkomst tussen Dianet en het Utrechtse Diakonessenhuis afgelopen woensdag getekend. Dianet gaat in 2018 deel uitmaken van het zogenaamde 'Gezondheidshuis' waarin het Diakonessenhuis zich samen met een aantal zorgpartners, waaronder dus Dianet, in Utrecht wil gaan profileren als een one stop shopping faciliteit, speciaal voor ouderen.

Met het gezondheidshuis wil het ziekenhuis bereiken dat patiënten het ziekenhuis beter weten te vinden 'omdat ze er toch al zijn'. John Taks, voorzitter Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis, zegt op de website: 'We zijn blij dat Dianet zich vestigt in het gezondheidshuis. Onze medisch specialisten werken al jaren intensief samen met dialyse-instelling Dianet. De aanpak van Dianet en die van het Diakonessenhuis op het gebied van chronisch zieke, oudere patiënten sluiten naadloos op elkaar aan'.

Ook Iet Kooy van Dianet toont zich kort voor haar pensionering enthousiast over het bereiken van deze mijlpaal: 'Wij kijken uit naar de verhuizing van onze locatie Lunetten naar het gezondheidshuis. Dit vernieuwende concept biedt een kans om onze gespecialiseerde nefrologische zorg te combineren met de expertise van een algemeen ziekenhuis, dat zich in het bijzonder richt op ouderenzorg'.

sterren Gepubliceerd: donderdag 12-05-2016
Bron: Diakonessenhuis | Nog geen reacties
Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet.

‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Het verhaal geeft de impact weer van een volhardende burger die achter allerlei schermen vele touwtjes in handen had en wiens strakke regie uiteindelijk leidde tot een wetswijzing.

Menno Loos en Ed van Eeden, Dat bepaal je zelf – Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet. Uitgeverij LoosBD, 356 pp, hardcover, prijs € 25.

Bestellen kan via deze link https://datbepaaljezelf.nl/

Achter de schermen: een nierbiopt beoordelen »

U ziet hen vrijwel nooit en toch zijn ze belangrijk voor nierpatiënten: pathologen. Een patholoog kan aan het weefsel van een nier(biopt) zien hoe groot nierschade is. En vaak ook wat de oorzaak van nierproblemen is. Neem een kijkje in het laboratorium van een patholoog in het nieuwste nummer van Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland. De pathologen Jesper Kers en Tri Nguyen geven in tekst en beeld uitleg over hun werk.

Lees meer »

Huisdieren mogelijk bron van hepatitis E »

Huisdieren zijn veel vaker dan gedacht besmet (geweest) met het virus dat hepatitis E veroorzaakt, en zouden daarmee wel eens een bron van besmetting voor mensen kunnen zijn. Dit is voor gezonde mensen over het algemeen niet gevaarlijk, maar kan dat wel zijn voor mensen die een verminderde afweer hebben, bijvoorbeeld getransplanteerden. Vrij veel mensen hebben op enig moment in hun leven een infectie met het hepatitis E-virus, meestal niet ernstig.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier