Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Openingssymposium stichting Donavita

Wanneer: donderdag 21-05-2015

De jonge stichting Donavita houdt op 21 mei haar openingssymposium. Dit symposium is de officiële openbare aftrap van de stichting die zich inzet voor orgaandonatie buiten culturele grenzen.

Donavita geeft voorlichting aan specifieke groepen inwoners van Nederland bij wie orgaan- en weefseldonatie nog onbekend is, of zelfs een taboe. De stichting is opgericht door en wordt bestuurd door jonge vrijwillige, hoogopgeleide studenten, gesteund door een ervaren Raad van Advies. De stichting gebruikt kennis van cultuurverschillen juist om groepen mensen die nu niet of onvoldoende door algemene voorlichting bereikt worden, gericht informatie te verschaffen.

Tijdens het openingssymposium stelt het bestuur zich voor, en komt er een ervaringsdeskundige aan het woord. Daarnaast spreken dr. Frank Dor, transplantatiechirurg, en dr. Sohal Ismail, epidemioloog die zich onder andere verdiept heeft in de culturele aspecten van donorschap. Beide laatste sprekers zijn lid van de Raad van Advies van Donavita. 

De avond begint om 18:30 uur, met een inloop vanaf 18:00 uur. Vanaf 21:00 is er gelegenheid tot naborrelen. Het volledige programma is hier te vinden. Toegang is gratis, wel graag aanmelden via info@donavita.nl.

Openingssymposium Donavita: donderdag 21 mei 2015, 18:30 uur

Locatie: Erasmus MC - Onderwijscentrum, Collegezaal 1, Rotterdam

sterren Gepubliceerd: dinsdag 19-05-2015
Bron: Donavita | Nog geen reacties
Het kan altijd erger

'Wat gaan we doen?' De ochtendzon gluurt langs de zijkant van de gordijnen en verlicht de slaapkamer een beetje. Mijn man zucht. 'Tja' begint hij: 'anderhalve meter afstand houden lukt niet in de auto. Dat betekent dat ik moet stoppen met de traumabegeleidingen.' Ik draai mijn hoofd terug en staar naar de vensterbank. 'Dat heeft nogal wat consequenties' zeg ik somber. Hij knikt. 'Ik krijg nu al afmeldingen en verzoeken om begeleidingen tijdelijk te stoppen.' Ik zucht. Snappen doe ik het wel, maar leuk is anders. Als eigen ondernemer ondervinden we meteen gevolgen van de corona-pandemie die net door de WHO is onderkend. 'Bovendien wil ik ook voorzichtig zijn voor jou. Je behoort per slot van rekening tot de risicogroep.'

Lees meer »

Advies voor afweeronderdrukkers tijdens corona »

De richtlijncommissie van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie (NFN) heeft een advies opgesteld voor de behandeilng met medicijnen van nier(transplantatie)patiënten tijdens de coronacrisis. De titel van het advies is 'Starten en aanpassen van immuunsuppressie voor nefrologische aandoeningen tijdens SARS-CoV2-epidemie'.

Lees meer »

Nieuwe apps helpen bij corona-management »

Nu besmettingen met Covid-19 (corona) serieuze sociale gevolgen hebben en tot een zware belasting van de zorgsector hebben geleid, duiken er verschillende apps op die hier een beetje verlichting in proberen te brengen. Het doel is steeds in grote lijnen: zorgen dat mensen met verdachte symptomen tijdig contact opnemen met een zorgverlener, maar ook dat mensen met een gewone verkoudheid, dat niet onnodig doen.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier