Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Jonge nierpatiŽnte opent effectenbeurs en lanceert fotoboek

Door Redactie NierNieuws 

Becky Poldermans opent de beurs. Achter haar
staat haar moeder Marja, die het foto- en
interviewboek over jongeren met een nierziekte
Een nierziekteÖ Nou en! maakte

Net als vorig jaar werd World Kidney Day afgelopen week in Nederland geopend met een slag op de gong. De gong in de Amsterdamse effectenbeurs om precies te zijn. Marja Poldermans, fotografe, was erbij. Het was namelijk ook de ochtend van de feestelijke presentatie van haar boek over jonge nierpatiŽnten. Lees hieronder haar ervaringen.

'12 maart 2015. World Kidney Day. Vanochtend heel vroeg opgestaan om met man en dochter richting Amsterdam af te reizen. Doel is op Beursplein 5 de gong te luiden waarmee de handel op de beursvloer geopend wordt. Aanleiding hiervoor is de presentatie van mijn foto- en interviewboek over jongeren met een nierziekte getiteld Een nierziekteÖ Nou en!'

'Bestuurslid Tessa Ketting van de NVN krijgt een gulle cheque overhandigd van sponsor Kuijpers Installaties, als bijdrage in de kosten voor het uitgeven van mijn boek. Aanwezig zijn onder anderen Becky, Farid, Linda, Virgil en Thomas, jongeren die meegewerkt hebben aan het tot stand komen ervan. We tellen af van 10 tot 0 en met een ferme klap op de gong, verricht door Becky, begint om 9 uur het beursleven ťn de verkoop van het boek via de NVN-winkel. Een filmpje is terug te vinden op de site van de Beurs.'

sterren Gepubliceerd: maandag 16-03-2015 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Brenda de Coninck
    17-03-2015 10:00

    Wat leuk Becky! Ik heb de eer gehad dit vorig jaar te mogen doen. Wat prachtig dat jouw moeder een foto- en interviewboek boek heeft geschreven over jonge nierpatiŽnten :-)
Nederland voert internationale database aan in strijd tegen COVID-19 bij nierpatiŽnten

Europese artsen en onderzoekers, onder Nederlandse aanvoering, hebben een internationale database opgezet. Hierin verzamelen ze gegevens van dialysepatiënten en getransplanteerden die met COVID-19 besmet zijn. Het doel is deze patiënten beter te kunnen behandelen.

Nierpatiënten behoren tot de risicogroep in de huidige pandemie. Hierbinnen zijn dialysepatiënten en degenen die afweeronderdrukkende medicatie slikken extra kwetsbaar. Het risico dat een infectie bij hen fataal afloopt, is reëel. Dr. Ron Gansevoort: 'We willen nagaan wat de prognose is van dialyse- en transplantatiepatiënten die COVID-19 positief zijn. Bovendien willen we nagaan wat risicofactoren zijn voor overlijden, in de hoop daaraan te kunnen sleutelen op korte termijn, zodat we prognose gunstig kunnen beïnvloeden.'

Er bestaat al een database met Europese gegevens over niervervangende therapie: de ERA-EDTA Registry. ERA-EDTA is de Europese organisatie die zich bezighoudt met ontwikkeling van kennis, onderzoek en scholing op het gebied van nierziekten, en voor dat doel ook jaarlijks een van de grootste nefrologiecongressen ter wereld organiseert. Deze database wordt gecoördineerd vanuit Amsterdam. Maar de gegevens hieruit zijn niet te herleiden op individueel niveau, wat voor de huidige crisis wel nodig is.

Lees meer »

Het kan altijd erger »

'Wat gaan we doen?' De ochtendzon gluurt langs de zijkant van de gordijnen en verlicht de slaapkamer een beetje. Mijn man zucht. 'Tja' begint hij: 'anderhalve meter afstand houden lukt niet in de auto. Dat betekent dat ik moet stoppen met de traumabegeleidingen.' Ik draai mijn hoofd terug en staar naar de vensterbank. 'Dat heeft nogal wat consequenties' zeg ik somber. Hij knikt. 'Ik krijg nu al afmeldingen en verzoeken om begeleidingen tijdelijk te stoppen.' Ik zucht.

Lees meer »

Advies voor afweeronderdrukkers tijdens corona »

De richtlijncommissie van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie (NFN) heeft een advies opgesteld voor de behandeilng met medicijnen van nier(transplantatie)patiënten tijdens de coronacrisis. De titel van het advies is 'Starten en aanpassen van immuunsuppressie voor nefrologische aandoeningen tijdens SARS-CoV2-epidemie'.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier