Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

World Kidney Day 2014 met wachtkamermagazine

Wanneer: donderdag 13-03-2014

Elke tweede donderdag in maart is het World Kidney Day, een internationaal evenement rond nieren en nierziekten. Het thema in 2014 is 'chronische nierziekte en ouder worden'. Ook dit jaar heeft de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) het voortouw genomen om alle initiatieven in Nederland gecoördineerd naar buiten te brengen en meer activiteiten te stimuleren.

Naast de internationale website van World Kidney Day, is er een Nederlandse site, beheerd door de NVN, waarop te zien is wat er in Nederland georganiseerd wordt. Er worden ook dit jaar kookworkshops georganiseerd, waarvoor u zich vaak nog tot een week tevoren kunt aanmelden. Verschillende lokale nierpatiëntenverenigingen hebben voorlichtingsstands in hun 'eigen' ziekenhuis.

Wachtkamermagazine
Bijzonder is dit jaar dat op deze dag de NVN het wachtkamermagazine "ReiNier" zal presenteren. Het meeneem-magazine zal beschikbaar komen in wachtkamers van nefrologen en urologen, maar bijvoorbeeld ook bij huisartsen. In het magazine wordt uitleg gegeven over nieren en nieraandoeningen en staan talloze tips en leuke en nuttige weetjes. Het zal ook aan te vragen zijn bij de NVN.

Het volledige programma, dat nog steeds groeit, vindt u op de Nederlandse site.

World Kidney Day: donderdag 13 maart 2014

Locatie: heel Nederland en België

sterren Gepubliceerd: vrijdag 31-01-2014 | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier