Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Schippers sluit suiker-, vet- en zoutakkoord met bedrijfsleven

Door Jeroen van Setten 

Minister Edith Schippers (VWS) heeft een akkoord met bedrijfsleven en horeca getekend om de gehaltes aan zout, verzadigd vet en calorieŽn in producten te verlagen. Hierdoor ontstaat volgens de minister 'een gezonder productaanbod waardoor een gezonde keuze makkelijker wordt'. Een wettelijke maatregel komt er ook dit keer niet.

Schippers meent met dit akkoord het tempo van voedselverbetering te verhogen: 'Met dit akkoord willen we de verbetering van producten en maaltijden over de hele linie verbreden en versnellen. De bedoeling is dat consumenten vanzelf minder zout, verzadigd vet en calorieŽn binnenkrijgt. Door verbetering van de productsamenstelling en een gezond aanbod. Zo wordt de gezonde keuze steeds gemakkelijker', aldus de minister.

Het ministerie stelt een wetenschappelijke adviescommissie in om de afspraken te toetsen op ambitieniveau. Naast voedingskundige en producttechnologische kennis zal ook expertise aanwezig zijn rond consumentengedrag.†De minister bespreekt jaarlijks de voortgang met de partijen.

sterren Gepubliceerd: donderdag 23-01-2014
Bron: Convenant met bedrijfsleven | Nog geen reacties
'Het CoŲrdinatieteam Corona volgt de adviezen op de voet'

Onderstaande inzending is een reactie op de ingestuurde opvatting van Tony de Ronde, die stelt dat de huidige maatregelen binnen dialysecentra onvoldoende bescherming bieden tegen besmetting met COVID-19. Zijn bijdrage leest u hier.

De Corona-pandemie heeft voor iedereen in Nederland, en zeker ook voor dialysepatiënten, grote gevolgen. Het meerdere malen per week een dialysecentrum bezoeken is onder die omstandigheden best spannend, maar ook noodzakelijk. Dialysecentra in Nederland doen hun uiterste best om de overdracht van het virus zoveel mogelijk te beperken.

Daartoe zijn diverse maatregelen genomen, waaronder: 

Lees meer »

Aanpassing van coronamaatregelen in dialysecentra is hard nodig »

De Opvatting van Tony de Ronde Dat COVID-19 verregaande consequenties voor nierpatiënten kan en zal hebben, is duidelijk. Op dit moment worden er bijna geen niertransplantaties meer gedaan, en dialysecentra zijn een potentiële haard van infecties. De Nederlandse Federatie voor Nefrologie heeft een Landelijk Coördinatieteam voor COVID-19 in het leven geroepen, en redelijk op tijd, op donderdag 19 maart, op hun site de COVID-19 aanbevelingen voor nierpatiënten gepubliceerd.

Lees meer »

'Stoppen met roken ook beter voor je nieren' »

Roken is niet alleen slecht voor je longen, maar ook voor je nieren. Inmiddels zijn er voldoende onderzoeken die een verband tussen roken en een verslechterende nierfunctie aantonen. Volgens twee medewerkers van het medisch centrum van de Universiteit Gent (België) roept dit resultaat twee vragen op.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier