Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Dialyserende kunstpaus krijgt hartaanval

Door Jeroen van Setten 

De Belgische 'kunstpaus' Jan Hoet is zondagavond opgenomen na een hartaanval. Hij was op weg van zijn werk, ditmaal een tentoonstelling in Geel, naar de nachtelijke hemodialyse in het UZ Gent. Volgens de familie is zijn toestand stabiel. Hoet is al verscheidene malen door het oog van de naald gekropen, maar de inmiddels 77-jarige kunstkenner lijkt er telkens weer bovenop te komen.

Momenteel is Hoet medeorganisator van 'De Zee', een inter­nationale kunsttentoonstelling die eind dit jaar in Oostende moet gaan plaatsvinden. Hij ­zou gisteren in Sint-Gillis-Waas een lezing hebben geven over kunst en feminisme, maar die activiteit is geannuleerd. 

Hoet werd in 2012 in kritieke toestand op­genomen in een Duits ziekenhuis, ­nadat hij met een ernstige longinfectie instortte op de Hamburgse luchthaven. Hoet werd in een kunstmatige coma gehouden en naar Gent vervoerd per ambulance. Tijdens de rit kreeg hij nog een hersenbloeding, maar Hoet herstelde en hervatte zijn drukke werkzaamheden.

sterren Gepubliceerd: dinsdag 21-01-2014 | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier