Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Een nieuwe nier! Familietransplantatie van dichtbij

Tjalda de Schepper krijgt morgen, midden in de Donorweek, een nier van haar moeder Joke de Haas. Met dit korte duo-blog houden ze ons op de hoogte.

Dinsdag: Een nier van mijn moeder krijgen tijdens de nationale donorweek, kan het nog toepasselijker? Deze week gaat het dus eindelijk gebeuren.

Mijn tas is uitgepakt, mijn man weer naar het werk en mijn moeder is ook opgenomen. Nu is het wachten, alle tests waren goed dus morgenmiddag is het zo ver. Dan heb ik weer een nier die het doet! Als het tenminste echt doorgaat natuurlijk, want we zijn per slot van rekening al een week opgeschoven vanwege een postmortale donatie.

Toen hebben ze zelfs een andere levende donor weer wakker moeten maken en met ontvanger weer naar huis gestuurd. Het blijft dus afwachten tot ik weer wakker word! Dat maakt wel dat het nog steeds wat onwerkelijk voelt, ondanks alle co's, de zaalarts, de anesthesist en de verpleegkundigen die ik al aan mijn bed gehad heb. Toch slaan de zenuwen ook al flink toe. Hopelijk heb ik goed nieuws morgen!

sterren Gepubliceerd: dinsdag 15-10-2013 | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Greet, Groningen
  03-01-2014 22:16

  Ik heb op 9 oktober 2013 een nier afgestaan aan mijn dochter.
  Ben erg blij dat ik dat voor haar heb kunnen doen.
  Met mij gaat het goed,met mijn dochter nog niet.
  Alles is nog erg onstabiel.
  Ik hoop dat alles goed komt!

 • Ans, Venray
  16-10-2013 09:56

  Ik heb 6 jaar geleden ook een nier afgestaan aan mijn dochter, het is het mooiste wat je kunt doen. Je schenkt haar dan voor de tweede keer het leven en het gaat geweldig !!!!!
Bart blogt: Tot ziens in Newcastle!

De World Transplant Games in Málaga zitten er op. En wat een belevenis vond ik het! En wat heb ik het naar mijn zin gehad! Zoveel mag hopelijk duidelijk zijn uit mijn vorige blogs over mijn deelname aan de WTG.

Deze laatste blog over de WTG schrijf ik dan ook achter m’n eigen PC terug in Nederland. Met een hoofd vol herinneringen die – wanneer er weer eentje opkomt – een glimlach op mijn gezicht brengen. Ook mijn herinneringen aan de slotceremonie en het slotgala, dat hadden jullie nog tegoed.

Lees meer »

Bart blogt: Hup Holland Hup! »

Laat de leeuw niet in z’n hempie staan… Dat wordt nog net niet gezongen langs de lijnen van de verschillende sportevenementen. Maar aanwezig zijn ze; de supporters van Team NL! Bij elke sport waar een Nederlander uitkomt, zijn ze te vinden de supporters die soms uren van zon weerstaan om ‘hun’ sporters aan te moedigen en wellicht toch ook een beetje de sporters uit andere landen te imponeren.

Lees meer »

Bart blogt: De Spelen zijn begonnen! »

Ik weet niet zeker of de woorden 'let the games begin' letterlijk zijn uitgesproken, maar met het hijsen van de WTG-vlag zijn de Transplant Games zondagavond officieel geopend. Er was natuurlijk nog wel meer te beleven bij de opening. Mooie dingen. Unieke dingen voor wanneer je, zoals ik, voor het eerst meedoet. Alleen al de samenkomst van alle landenteams voordat we het stadion in gingen. Dat was een belevenis op zich.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier