Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

NxStage lanceert webtool voor planning thuisdialyse

Door Jeroen van Setten 

Klik voor een vergroting

De NxStage Number One

Het Amerikaanse NxStage, de maker van het ook in Nederland verkrijgbare, verplaatsbare hemodialyseapparaat Number One, biedt een online tool voor nefrologen aan. De Dosing Calculator helpt dialysebehandelingen met de Number One voor te schrijven die zo goed mogelijk aansluiten bij de klinische situatie en de levensstijl van de patiënt. Ook in Nederland wordt het hulpmiddel al gebruikt

Met behulp van formules uit peer-reviewed publicaties, levert de tool snel een lijst met mogelijke therapiefrequentie en -duur om nefrologen te helpen bij het kiezen van de juiste behandeling. NxStage verwacht dat de tool de tijd die nodig is voor het berekenen en beoordelen van de honderden mogelijke opties aanzienlijk sterk zal verminderen.

In Nederland heeft importeur Dirinco al een goede ervaring met de tool opgedaan. Accountmanager Eric Broeyer: 'We hebben voor een patiënt uit Rotterdam met behulp van de tool uitgerekend of hij zou kunnen dialyseren in vier in plaats van zes sessies in de week'. Dat bleek uitstekend te kunnen en uit de controles bleek ook dat de patiënt prima uitspoelde.

'De Dosing Calculator kan in theorie zelfs uitrekenen of iemand bijvoorbeeld met drie sessies in de week zou toekunnen, hoe lang die dan zouden moeten duren en hoeveel zakken vloeistof daar dan bij nodig zouden zijn in een situatie zonder dat er gezuiverd leidingwater aanwezig is', vertelt Broeyer.

'We willen graag de toegang tot thuishemodialyse zo laagdrempelig mogelijk maken', vertelt  NxStage Medical CEO Jeffrey H. Burbank. 'Met deze  internettool hebben nefrologen een nieuwe manier om hun klinische doelen te halen terwijl ze de patiënten maximale flexibiliteit geven om hun leven te leiden zoals zij dat het liefst willen.'

De interactieve online tool is beschikbaar op de NxStage website en is een gratis service voor zorgverleners.

sterren Gepubliceerd: dinsdag 24-09-2013 | Nog geen reacties
Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet.

‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Het verhaal geeft de impact weer van een volhardende burger die achter allerlei schermen vele touwtjes in handen had en wiens strakke regie uiteindelijk leidde tot een wetswijzing.

Menno Loos en Ed van Eeden, Dat bepaal je zelf – Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet. Uitgeverij LoosBD, 356 pp, hardcover, prijs € 25.

Bestellen kan via deze link https://datbepaaljezelf.nl/

Achter de schermen: een nierbiopt beoordelen »

U ziet hen vrijwel nooit en toch zijn ze belangrijk voor nierpatiënten: pathologen. Een patholoog kan aan het weefsel van een nier(biopt) zien hoe groot nierschade is. En vaak ook wat de oorzaak van nierproblemen is. Neem een kijkje in het laboratorium van een patholoog in het nieuwste nummer van Wisselwerking, het tijdschrift van de Nierpatiënten Vereniging Nederland. De pathologen Jesper Kers en Tri Nguyen geven in tekst en beeld uitleg over hun werk.

Lees meer »

Huisdieren mogelijk bron van hepatitis E »

Huisdieren zijn veel vaker dan gedacht besmet (geweest) met het virus dat hepatitis E veroorzaakt, en zouden daarmee wel eens een bron van besmetting voor mensen kunnen zijn. Dit is voor gezonde mensen over het algemeen niet gevaarlijk, maar kan dat wel zijn voor mensen die een verminderde afweer hebben, bijvoorbeeld getransplanteerden. Vrij veel mensen hebben op enig moment in hun leven een infectie met het hepatitis E-virus, meestal niet ernstig.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier