Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866



Reageer | Verstuur | Druk af   

Fresenius breidt sterk uit door internationale overnames

Door Jeroen van Setten 

Fresenius neemt het Amerikaanse bedrijf APP Pharmaceuticals over voor 2,4 miljard Euro. Er volgt nog eens een bedrag van 820 miljoen Euro over de komende drie jaar als de aandelen overeenkomstig in waarde stijgen. Een samenwerkingsverband met het Zwitserse bedrijf Galenica voor de verkoop van ijzerpreparaten, vergroot het aanbod aan middelen voor dialysepatiënten van Fresenius.

APP levert producten voor intraveneus gebruik zoals middelen voor chemotherapie, pijnstillers en middelen voor narcose aan ziekenhuizen in de Verenigde Staten en Canada. Het bedrijf heeft 1.400 werknemers en fabrieken op verschillende plaatsen in Noord- en Zuid-Amerika.

Door deze acquisitie verwerft Fresenius zich een plaats op de Amerikaanse markt en meteen een leidende positie op de wereldmarkt voor intraveneuze producten.

Vanaf 2009 gaat Fresenius op het gebied van ijzerpreparaten voor dialysepatiënten samenwerken met het Zwitserse Galenica, maakte het bedrijf vandaag bekend. Fresenius verwacht met de verkoop van de ijzerpreparaten, die door Galenica ontwikkeld zijn, de omzet met nog eens 250 miljoen dollar (160 miljoen euro) te kunnen verhogen. Het gaat om de middelen Venofer en Ferinject.

sterren Gepubliceerd: woensdag 09-07-2008
Bron: Forbes | Nog geen reacties




Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »







NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier