Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Vacature vrijwillig NierNieuws redacteur

Door Merel Dercksen 

Wat begon als kleinschalig initiatief bereikt steeds meer lezers en is een van de 400 geautoriseerde nieuwsbronnen van Google Nieuws. NierNieuws wil graag doorgaan maar daarvoor zijn nog meer mensen nodig. Om te beginnen in de vrijwillige redactie.

De redacteur die wij zoeken:

  • Schrijft foutloos en prettig leesbaar Nederlands, bij voorkeur volgens het witte boekje;
  • Is goed in staat Engelstalige artikelen te lezen, te vertalen en zo nodig te herschrijven;
  • Kan als het even kan ook nog een andere vreemde taal lezen en begrijpen;
  • Heeft enige kennis van nieren, nierziekten en mogelijke behandelingen. Een medische achtergrond is niet strikt noodzakelijk;
  • Beschikt over een pc met internetverbinding;
  • Gaat graag achter nieuws aan of 'maakt' nieuws als dat nodig is;
  • Vindt het leuk om webteksten te schrijven;
  • Heeft een neus voor wat de bezoekers van NierNieuws interessant vinden en wil dit nieuws graag als eerste brengen.

Over het aantal uren dat je inzetbaar bent, of het aantal artikelen dat je schrijft kan worden overlegd. Behalve het schrijven van informatieve teksten, bestaat er ook de mogelijkheid je eigen mening te verwoorden in een redactioneel commentaar, of achtergrondartikelen te schrijven in de vorm van een special. Al onze redacteuren zijn vrijwilligers, maar we kunnen je wel een onkostenvergoeding geven als daar aanleidng voor is.

Als je niet beschikt over al deze capaciteiten tegelijk, maar het lijkt je wel leuk, op wat voor manier dan, ook een bijdrage te leveren aan NierNieuws, dan horen we dat ook heel graag.

Heb je vragen of ben je direct al geïnteresseerd? Stuur een mailtje met je vraag, of met je motivatie, relevante ervaring en contactgegevens naar redactie@niernieuws.nl.

sterren Gepubliceerd: zaterdag 21-06-2008 | Nog geen reacties
Jef Schaap overleden

Jef Schaap, oprichter van stiching Burung Manyar en steun en toeverlaat van nierpatiënten in Indonesië, is overleden aan covid-19. Dat laat het bestuur van de stichting, namens de familie van Jef, weten. Jef was 77 jaar oud. 

Het is op een maand na twintig jaar geleden dat Jef Schaap 'zijn' stichting oprichtte, nadat hij op persoonlijke titel benaderd was om een Indonesische patiënt te helpen die getransplanteerd was, maar de benodigde medicatie niet kon betalen. Hij vertelde daarover eerder aan NierNieuws: 'toen realiseerde ik me, dat dit niet vrijblijvend kon zijn. Een hulpprogramma vraagt om werk op lange termijn en niet om een kortstondige oplossing onder het motto wat niet lukt is jammer. Eind 2000 hebben we met een paar mensen de stichting opgericht, om het werk en de verantwoordelijkheid te delen.'

Lees meer »

Ontstaan vaatschade op moleculair niveau nader onderzocht »

Glomerulosclerose en atherosclerose zijn vaataandoeningen waarvoor tot op heden geen afdoende behandelingen bestaan. In de nierfilters (glomeruli) zorgen kleine bloedvaatjes voor bloedfiltratie. Bij glomerulosclerose vormt zich littekenweefsel in de glomeruli en raken bloedfiltratie en nierfunctie verstoord. Bij atherosclerose treedt verdikking van de wand van een slagader op, waardoor deze vernauwt.

Lees meer »

Op hol geslagen afweersysteem leidt vaak tot acuut nierfalen »

Een afweersysteem dat op hol slaat na een infectie kan leiden tot acuut nierfalen. Dat overkomt bijna de helft van de patiënten die na een ernstige infectie op een intensive care afdeling van een ziekenhuis belanden. Bij een deel van deze patiënten is dit tijdelijk. Maar bij het grootste gedeelte leidt dit tot aanhoudend nierfalen en zelfs dialyse.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier