Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Vacature vrijwillig NierNieuws redacteur

Door Merel Dercksen 

Wat begon als kleinschalig initiatief bereikt steeds meer lezers en is een van de 400 geautoriseerde nieuwsbronnen van Google Nieuws. NierNieuws wil graag doorgaan maar daarvoor zijn nog meer mensen nodig. Om te beginnen in de vrijwillige redactie.

De redacteur die wij zoeken:

  • Schrijft foutloos en prettig leesbaar Nederlands, bij voorkeur volgens het witte boekje;
  • Is goed in staat Engelstalige artikelen te lezen, te vertalen en zo nodig te herschrijven;
  • Kan als het even kan ook nog een andere vreemde taal lezen en begrijpen;
  • Heeft enige kennis van nieren, nierziekten en mogelijke behandelingen. Een medische achtergrond is niet strikt noodzakelijk;
  • Beschikt over een pc met internetverbinding;
  • Gaat graag achter nieuws aan of 'maakt' nieuws als dat nodig is;
  • Vindt het leuk om webteksten te schrijven;
  • Heeft een neus voor wat de bezoekers van NierNieuws interessant vinden en wil dit nieuws graag als eerste brengen.

Over het aantal uren dat je inzetbaar bent, of het aantal artikelen dat je schrijft kan worden overlegd. Behalve het schrijven van informatieve teksten, bestaat er ook de mogelijkheid je eigen mening te verwoorden in een redactioneel commentaar, of achtergrondartikelen te schrijven in de vorm van een special. Al onze redacteuren zijn vrijwilligers, maar we kunnen je wel een onkostenvergoeding geven als daar aanleidng voor is.

Als je niet beschikt over al deze capaciteiten tegelijk, maar het lijkt je wel leuk, op wat voor manier dan, ook een bijdrage te leveren aan NierNieuws, dan horen we dat ook heel graag.

Heb je vragen of ben je direct al geïnteresseerd? Stuur een mailtje met je vraag, of met je motivatie, relevante ervaring en contactgegevens naar redactie@niernieuws.nl.

sterren Gepubliceerd: zaterdag 21-06-2008 | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier