Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Het NierNieuws Kerstmenu is weer helemaal terug!

Door Merel Dercksen 

Open lasagna met balsamico-uitjes. Klik voor een vergroting

Open lasagna met balsamico-uitjes

Na een jaar afwezigheid is het er weer. Het traditionele NierNieuws Kerstmenu met niervriendelijke recepten zonder vlees, maar daarom niet minder lekker. Dit jaar bestaat het menu uit vier feestelijke gerechten in Italiaanse sfeer die mooi op elkaar aansluiten.

Alle gangen zijn voorzien van een volledige analyse. Natrium, kalium, eiwit, fosfaat, koolhydraten en kilocalorieën zijn per gerecht en voor het hele menu duidelijk vermeld.

Kaneel-panna cotta. Klik voor een vergroting

Kaneel-panna cotta

De zonder zout bereide recepten zijn stuk voor stuk bedacht en voor u voorgekookt en -geproefd door de redactie en door de in het land van de fijnproevers, België, wonende Aranka, bekend van haar natriumarme weblog, en haar man Aart.

Klik nu hier om het volledige menu in PDF formaat te downloaden en af te drukken.

Wij wensen u straks fijne kerstdagen heel smakelijk eten!


 

Pompoencrème

  Coquilles
met zoetzure paprika en amandelsla

Open lasagna
met balsamico-uitjes

Kaneel-panna cotta

 

sterren Gepubliceerd: maandag 05-12-2011 | Nog geen reacties
Wensen Amerikaanse nierpatiënten worden meegenomen in ontwikkelingen

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft een contract gegund aan het Kidney Health Initiative om te onderzoeken welke innovatieve niervervangende therapieën de voorkeur hebben van nierpatiënten. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen helpen de ontwikkeling van nieuwe niervervangende behandelingen te sturen in een richting waarbij de aandacht ook uitgaat naar de wensen van nierpatiënten die deze behandelingen moeten ondergaan. Dit blijkt uit een persbericht dat de ASN (American Society of Nephrology) uitgaf.

Het Kidney Health Initiative (KHI) is een Amerikaans onderzoeksinstituut dat in 2012 werd opgericht met als doel de ontwikkeling van nieuwe niervervangende behandeling te versnellen en verbeteren, omdat men inzag dat de bestaande behandelingen op den duur niet zouden voldoen om het groeiende aantal nierpatiënten effectief te behandelen. Het KHI vindt bijvoorbeeld dat er te weinig nieuwe medicijnen ter behandeling van nierziekten op de markt komen, en probeert derhalve de ontwikkeling daarvan te stimuleren.

Lees meer »

NN TV: De calciumpoortwachter TRPV5 in beeld »

Onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen zijn erin geslaagd de structuur van het ionkanaal TRPV5 in beeld te brengen. Dit eiwit bevindt zich in niercellen en regelt hoeveel calcium de cellen in en uit gaat. Dr. Jenny van der Wijst en Mark van Goor MSc vertellen hoe ze tot deze doorbraak zijn gekomen.

Vrouwen- en mannennieren verschillen genetisch »

Amerikaanse onderzoekers hebben de nieren van muizen ontleed tot op cel-niveau, en de daaruit verkregen gegevens opgeslagen in een database, die online doorzoekbaar is. Deze database is een eerste stap op weg naar stamceltherapie om nierweefsel te genereren voor patiënten die dat weefsel als gevolg van een nierziekte zijn verloren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier