Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Het NierNieuws Kerstmenu is weer helemaal terug!

Door Merel Dercksen 

Open lasagna met balsamico-uitjes. Klik voor een vergroting

Open lasagna met balsamico-uitjes

Na een jaar afwezigheid is het er weer. Het traditionele NierNieuws Kerstmenu met niervriendelijke recepten zonder vlees, maar daarom niet minder lekker. Dit jaar bestaat het menu uit vier feestelijke gerechten in Italiaanse sfeer die mooi op elkaar aansluiten.

Alle gangen zijn voorzien van een volledige analyse. Natrium, kalium, eiwit, fosfaat, koolhydraten en kilocalorieën zijn per gerecht en voor het hele menu duidelijk vermeld.

Kaneel-panna cotta. Klik voor een vergroting

Kaneel-panna cotta

De zonder zout bereide recepten zijn stuk voor stuk bedacht en voor u voorgekookt en -geproefd door de redactie en door de in het land van de fijnproevers, België, wonende Aranka, bekend van haar natriumarme weblog, en haar man Aart.

Klik nu hier om het volledige menu in PDF formaat te downloaden en af te drukken.

Wij wensen u straks fijne kerstdagen heel smakelijk eten!


 

Pompoencrème

  Coquilles
met zoetzure paprika en amandelsla

Open lasagna
met balsamico-uitjes

Kaneel-panna cotta

 

sterren Gepubliceerd: maandag 05-12-2011 | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier