Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

'NierNieuws mag wel wat kritischer'

Door Merel Dercksen en Dietske van der Brugge 

Redactioneel commentaar

Uit de huidige peiling op NierNieuws blijkt dat bijna twee derde van de mensen die gereageerd hebben, vindt dat onze artikelen wel wat kritischer mogen. Maar wat verstaat u daar precies onder? Heeft u een uitgesproken mening over NierNieuws? Laat het ons weten!

Bij welke onderwerpen mist u kritische berichtgeving of commentaar? Wilt u vooral kritischer stukken of bedoelt u met een ja-stem dat u het leuk of interessant zou vinden als wij sleutelfiguren in de nierwereld vragen om een kort commentaar op artikelen over bepaalde onderwerpen? Of vindt u NierNieuws te breed georiënteerd en wilt u een selectievere onderwerpkeuze?

Laat ons weten waarom u NierNieuws leest, waarom u 'ja' heeft gestemd, of juist waarom u het wel goed vindt zoals het nu is. Dat kan door te reageren onderaan dit artikel, of door een e-mail te sturen naar de redactie.

Heeft u niet zo'n uitgesproken mening over NierNieuws, maar wel over een specifiek niergerelateerd onderwerp? Maak dan gebruik van de mogelijkheid een artikel in te zenden voor onze rubriek 'De Opvatting'.

Wij horen graag van u!

Namens de redactie,
Merel Dercksen.

sterren Gepubliceerd: woensdag 11-05-2011 | Reacties (4)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Aranka, stabroek
  16-05-2011 14:23

  Persé kritischer in de nieuwsberichten is imho niet nodig maar wat ik bijvoorbeeld wel verhelderend zou vinden is t lezen van commentaar erop door mensen die verstand van zaken hebben.

  Wat Gerard uit Dordrecht verder zegt lijkt me ook wel wat: via de site zoutarme/zoutvrije producten te kunnen kopen. Als je in de winkels kijkt valt t best tegen wat er verkocht wordt, of moet je flink zoeken. 1 plek waar je sowieso terecht kan zou misschien voor veel mensen wel handig zijn.

 • Amber
  11-05-2011 22:40

  Beste A.
  Je kunt maar 1 keer stemmen in elke poll en waarschijnlijk heb jij dat hier al gedaan. Andere mensen (die nog niet gestemd hebben) zorgen waarschijnlijk voor de fluctuaties die jij ziet. Het aantal stemmers neemt dus ook toe, maar dat aantal staat er niet bij, alleen percentages.Ik geloof trouwens niet dat dat iets met de huisregels te maken heeft.
  Hoop dat dit helpt.
  Groetjes,
  Amber.

 • A., B.
  11-05-2011 19:22

  Zonder dat stemmen nog mogelijk is, zie ik de uitslag al een tijd fluctueren. In het voordeel van NN nogwel! Toevallig? Ik denk het dus niet. Ik ken de huisregels...

 • Gerard, Dordrecht
  11-05-2011 18:43

  Ik ben, als predialyse-nierpatient, een trouwe lezer van de niernieuws berichten. De kwaliteit vind ik goed. Dank, dank!!
  Wel moet het mij van het hart dat ik de webwinkel nogal knullig vind. De mogelijkheid om, bijvoorbeeld, via de webwinkel gehaktkruiden zonder zout te kunnen kopen spreekt me meer aan dan het gedoe met mokken.

  Met vriendelijke groet,
  Gerard Spoelstra
Fresenius neemt Diapriva Amsterdam/Buitenveldert over

Diapriva en Fresenius Medical Care (FMC) hebben op 2 juni 2020 de definitieve overeenkomst getekend waarbij dialysecentrum Diapriva in handen is gekomen van Fresenius Medical Care.

'Voor Fresenius Medical Care is deze overname een duidelijke strategische keuze', zegt Ellen Gijsbers, vicepresident Noord-centraal Europa. 'Ons doel is om optimale, kosteneffectieve en hoogwaardige zorg te leveren waarin de patiënt centraal staat. Door onze internationale ervaring te benutten en samen te werken met andere spelers binnen de Nederlandse nefrologie, willen we de zorg verder ontwikkelen en verbeteren.'

FMC is wereldwijd heel groot in dialyse, met meer dan vierduizend klinieken, maar is in Nederland vooral bekend van apparatuur en minder als eigenaar van dialysecentra. Diapriva is het tweede Nederlandse dialysecentrum dat eigendom wordt van FMC. Het eerste was in 2014 Dialysecentrum Beverwijk, waarvoor FMC een samenwerkingsverband met het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk aanging.

Diapriva is sinds 2008 een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) voor chronische hemodialyse. In samenwerking met het VU medisch centrum (VUmc) verzorgt Diapriva zeven dagen en zes nachten per week dialysebehandelingen. Diapriva startte jaren geleden met een nachtdialyseprogramma waarbij de patiënten in eigen slaapkamers 's nachts gedialyseerd worden. Het centrum voert op dit moment hemodialyse uit voor meer dan 100 patiënten.

Lees meer »

Schiet mij maar lek »

'Ben je niet bang Brenda?' Zijn vraag verrast mij. 'Bang? Waarvoor?' 'Nou, dat ik nu zo dicht bij mensen kom en dan eventueel iets mee naar huis neem.' Ik val even stil. Aan de andere kant van de lijn hoor ik het geruis van het asfalt duidelijker, nu hij even niets zegt. 'Tja… je doet wat je kunt, toch? Anderhalve meter buiten de auto, mondkapjes op in de auto, na de sessies alles laten doorluchten en desinfecteren.

Lees meer »

Werken als dialyseverpleegkundige tijdens covid-19 »

Hoe is de situatie in het ziekenhuis waar u momenteel werkt?Ivon Lijten, dialyseverpleegkundige: 'Er is veel onderling veel contact met andere dialyseverpleegkundigen op verschillende locaties en het is opvallend dat er weinig nierpatiënten en weinig dialyseverpleegkundigen besmet zijn met het coronavirus. In het begin waren de patiënten angstig en onzeker, maar de rust is inmiddels teruggekeerd.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier