Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nu ook vakantiedialyse in regio Eindhoven

Door Jeroen van Setten 

Dankzij een uitbreiding van het aantal dialyseplaatsen is het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Eindhoven en Veldhoven opnieuw gestart met het aanbieden van vakantiedialyse. Mensen kunnen voortaan dus op vakantie in De Peel of De Kempen ondanks hun afhankelijkheid van nierdialyse.

Hemodialysepatiënten op vakantie zijn afhankelijk van een dialysecentrum in de omgeving van hun vakantielocatie, omdat ze meestal 3 maal per week gedurende een aantal uren moeten worden behandeld. De dialyse moet tenslotte altijd doorgaan, ook tijdens vakantie. Helaas was dit door het tekort aan het aantal dialyseplaatsen in deze Brabantse regio niet altijd mogelijk.

Het Máxima Medisch Centrum biedt nu weer vakantiedialyse aan op de beide locaties van het ziekenhuis, Eindhoven en Veldhoven. De service is beschikbaar voor mensen uit zowel eigen land als het buitenland. Uitgangspunt is wel dat de patiënt stabiel is, een goede vaattoegang heeft en de dialysebehandeling over het algemeen goed doorstaat. In Veldhoven wordt gedialyseerd van maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot 19.30 uur. De dialyseafdeling van MMC locatie Eindhoven is maandag, woensdag en vrijdag op dezelfde tijden open.

Het MMC biedt 8 dialyseplaatsen in Eindhoven en 32 in Veldhoven.

sterren Gepubliceerd: woensdag 09-03-2011
Bron: Máxima Medisch Centrum | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier