Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Pluck den Dagh

Weblog van Linda over leven met een donornier 

Toen in 1992 een nierziekte bij mij geconstateerd werd, ben ik wat dingetjes op papier gaan zetten voor mezelf. Deels om de situatie voor mezelf op een rijtje te krijgen en deels omdat ik schrijven erg leuk vind.

Zo ook rolde het hieronder staande gedichtje uit mijn pen. Toen ik onlangs wat schrijverijen uit die tijd zat terug te lezen, kwam ik dit gedichtje tegen en het eerste wat in mijn gedachten opkwam toen ik het las, was: CARPE DIEM!! Een prachtig levensmotto voor mij. Daarbij vind ik het nog steeds actueel en wil het jullie als lezers dan ook niet onthouden.

Waar maakt een mens zich druk om

Voor een ieder valt een keer de bom

Leef om te leven

Probeer elkaar te vergeven

Leef bij de dag

En maak je niet sappel om wat er morgen moet en mag

Geniet van de leuke dingen

En de fijne mensen die je omringen

Ontdoe je van het venijn

En laat de dingen zijn zoals ze zijn

Maak je niet druk om allerlei onbenulligheden

Ban die linea recta naar het verleden

Neem je leven in eigen hand

Voor je het weet sta je aan de andere kant

=====0=====

sterren Gepubliceerd: dinsdag 01-02-2011 | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier