Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Jubileumboek eert donoren

Door Merel Dercksen 

De Stichting Transplantatie Nu! (STNu!), die ijvert voor meer donoren, bestaat tien jaar. Ter ere van dat jubileum heeft de stichting een gedenkboek uitgebracht.

Een van de manieren waarop de STNu! hoopt te bereiken dat meer mensen zich gaan realiseren wat een donor voor anderen kan betekenen, is het brengen van positieve verhalen. Mensen die een nieuw leven hebben dankzij een donororgaan, aan het woord laten. Maar ook 'dankbare herdenking' van degenen die hun organen hebben afgestaan. In dat kader organiseert de stichting bijvoorbeeld elke twee jaar de Transplant-Erendag.

Nu de STNu! tien jaar bestaat, heeft de organisatie een jubileumboek uitgebracht. Dat geeft aan de hand van interviews, statements en feiten een beeld van diverse wetenswaardigheden rondom orgaantransplantatie en -donatie. Verder wordt op het ontstaan, de doelstelling en geschiedenis van STNu! ingegaan. Maar het is vooral een gedenkboek geworden. Tien jaar vechten voor meer transplantaties en kortere wachtlijsten is niet echt een reden om feest te vieren.

Het boek is geschreven door Yvonne Prins en heeft als titel 'STNu! – transplantatie van levensbelang.' De vormgeving komt voor rekening van Dickhoff Design. Het boek telt 80 pagina's en is tegen € 2,20 verzendkosten te bestellen bij de Stichting Transplantatie Nu!, telefoonnummer 035 - 691 26 68.

sterren Gepubliceerd: donderdag 24-06-2010
Bron: STNu! | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier