Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Dialyseafdeling Gelderse Vallei weer ISO gecertificeerd

Door Jeroen van Setten 

De dialyseafdeling van Ziekenhuis Gelderse Vallei is grondig geïnspecteerd door externe deskundigen. Zij toetsten de afdeling aan de zogenaamde ISO 9001:2000-norm, een internationale kwaliteitsstandaard. Uit de inspectie bleek dat de afdeling het certificaat voor deze ISO-norm weer heeft verdiend.

Sinds 2003 is de dialyseafdeling van het Ziekenhuis Gelderse Vallei gecertificeerd. Dat is uniek omdat het de enige zorgafdeling in het ziekenhuis is die voldoet aan de HKZ, Niaz én ISO 9001:2000-norm. Om de drie jaar vindt weer een hercertificering voor de ISO-norm plaats. Het HKZ en het Niaz zijn specifieke kwaliteitsnormen voor de gezondheidszorg.

Het management van de afdeling, dr. Machiel Siezenga en Arend-Jan Smilde, is trots op het behaalde resultaat. 'Iedereen heeft er hard aan gewerkt. Een certificaat behalen is één ding, behouden vraagt soms meer inspanning.'

Op de afdeling dialyse worden al veertig jaar patiënten met nierziekten behandeld. De huidige afdeling in Ziekenhuis Gelderse Vallei is recent uitgebreid naar 22 dialyseplaatsen.

sterren Gepubliceerd: vrijdag 18-06-2010
Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier