Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nierstichting helpt zwevende kiezer op 9 juni

Door Jeroen van Setten 

De Nierstichting roept, samen met de Hartstichting, zwevende kiezers op om bij de komende Tweede Kamerverkiezingen te stemmen op een partij met een voorkeur voor het Actief Donor Registratie (ADR) systeem.

De twee stichtingen doen dat in grote advertenties in landelijke en lokale kranten waarin de term zweven in verband wordt gebracht met het zweven tussen leven en dood van mensen die wachten op een orgaantransplantatie.

Op de websites van Nier- en Hartstichting staat een overzicht van de standpunten van de verschillende politieke partijen op het gebied van ADR. De partijen die voor een ADR-systeem zijn, worden in groen weergegeven.

De 'groene' partijen zijn D66, SP, Groen Links, PvdA en TON. Ook wordt in rood aangegeven welke partijen verklaard tegenstander zijn van actieve donorregistratie. Dat zijn de VVD, volgens peilingen straks de grootste partij, het CDA, de SGP, CU, Partij voor de Dieren en de PVV.

sterren Gepubliceerd: dinsdag 08-06-2010 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Marieke
    08-06-2010 21:39

    Onderzoek van de VSOP geeft inzicht in het beleid van de partijen t.a.v. zeldzame nierziekten...dit is ook zeer de moeite waard om te lezen.
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier