Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Bootreis voor Zwolse nierpatiŽnten

Door Merel Dercksen 

Wanneer: donderdag 10-06-2010

Op donderdag 10 juni 2010 organiseert de NierpatiŽntenvereniging Zwolle hun jaarlijkse reisje. Ook dit jaar gaan de leden weer met de boot, met het varende partyschip 'Nirvana'. Op veler verzoek gaat de reis weer naar de 'koekstad Deventer'.

Het inschepen vindt plaats in de Scaniahaven in Zwolle tussen 9:30 en 10:00 uur. Deelnemers worden verwelkomd met twee kopjes koffie of thee met een plak cake. Om 10:00 is de afvaart, waarna de boor om 14:00 uur aanmeert in Deventer. Tussendoor wordt een lunch geserveerd. De terugreis naar Zwolle begint om 16:00 uur, na een diner is de aankomst daar om 19:00 uur.

De boot is toegankelijk voor mindervaliden en er is een invalidentoilet aan boord. Verder is er gelegenheid tot pd-wissel. De kosten voor leden van de vereniging zijn Ä 10,-. Ieder lid mag maximaal drie introducees meenemen, van wie de eerste ook tegen het gereduceerde terief mee kan. Anderen betalen Ä 45.

Bootreis nierpatiŽntenvereniging Zwolle: donderdag 10 juni 2010 9:30 - 19:00 uur

Locatie: Zwolle (Scaniahaven) - Deventer

sterren Gepubliceerd: donderdag 03-06-2010
Bron: NierpatiŽntenvereniging Zwolle | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiŽnten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier