Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

'Leider Noord-Korea dialyseert nog steeds'

Door Merel Dercksen 

Zuid-Koreaanse media hebben op basis van foto's van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il geconstateerd dat hij, nog altijd, dialyseert. Een half jaar geleden werd dat ook gemeld en dacht men dat hij het niet lang meer zou maken, maar blijkbaar is de behandeling afdoende om hem in leven te houden.

Op foto's van de alleenheerser zijn afwijkingen aan de kleur van zijn handen en witte nagels te zien, volgens Yonhap News tekenen van een nierziekte. De Zuid-Koreanen denken dat hij sinds mei vorig jaar dialyseert. Daarnaast heeft hij vrijwel zeker diabetes en vorig jaar een beroerte gehad. De Noord-Koreaanse overheid weigert commentaar te geven op de speculaties.

In tegendeel, hij verscheen onlangs juist op een grote manifestatie, om te tonen dat hij fit genoeg is om het land te leiden.

sterren Gepubliceerd: zaterdag 13-03-2010
Bron: Korea Times | Nog geen reacties
Inspirerende dag over therapietrouw

Wat een inspirerende dag hebben de Nierstichting en de Nierpatiënten Vereniging Nederland georganiseerd, zoals elk jaar onder de noemer 'Samen Sterk'. Zorgverleners en onderzoekers hebben gesproken over hoe belangrijk therapietrouw is en hoe het gestimuleerd kan worden. Het grootste deel van het publiek bestond uit mensen met chronische nierproblemen of die een niertransplantatie hebben ondergaan.

Op deze dag is gekozen voor het onderwerp 'therapietrouw', omdat 50-75% van de patiënten, ongeveer zes maanden na de start van de behandeling, in meer of mindere mate therapieontrouw is. Deze cijfers zijn zorgelijk, want door therapieontrouw is het effect van de behandeling niet optimaal en de gevolgen kunnen ernstig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat er verschillende redenen voor therapieontrouw zijn:

Lees meer »

Overweldigende opbrengst benefietavond »

De derde benefietavond van de FortaFoundation heeft het overweldigende bedrag van € 270.240 opgebracht. Dit wordt verdeeld over drie goede doelen: de Liedjesfabriek, stichting Vlinderkind en het onderzoek van nefroloog dr. Rutger Maas uit het Radboudumc. De sfeer in de Vasim in Nijmegen werd direct bij binnenkomst al neergezet door medewerkers van de Liedjesfabriek die met hun mobiele studio naar binnen waren gereden en live muziek stonden te maken.

Lees meer »

Benefiet voor Nefrotisch Syndroom: win kaarten! »

Op maandag 18 november vindt in Nijmegen voor de tweede keer een grootse benefietavond plaats waarbij een van de goede doelen het onderzoek van dr. Rutger Maas (Radboudumc) naar nefrotisch syndroom is. NierNieuws heeft twee kaarten weg te geven voor deze spectaculaire avond; wint u die? Wie er op een andere manier aan bij wil dragen kan zich nog opgeven als vrijwilliger.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier