Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Dialysecamping op de Veluwe gaat uitbreiden

Door Merel Dercksen 

Foto: Website veluwedialyse

Het aanbieden van hemodialyse blijkt voor camping De Parelhoeve een schot in de roos. Werden er in de eerste paar maanden vier patiŽnten ontvangen, voor de komende maanden is de reserveringslijst al behoorlijk gevuld. Voor de campingeigenaars reden om de voorzieningen nu al uit te breiden.

Dialyseverpleegkundige Gerrie Dijkstra constateerde dat nierpatiŽnten op vakantie een probleem hebben: ook op locatie moeten ze hun gezin achterlaten om zich ergens te laten behandelen. Ze besloot een chalet te plaatsen op de camping die ze met haar man al twaalfenhalf jaar heeft in Wenum-Wiesel, in de buurt van Apeldoorn. Dat werd speciaal geschikt gemaakt voor nierpatiŽnten die hun dialysebehandeling (grotendeels) zelfstandig kunnen uitvoeren. Zo kunnen zij zelfs 's nachts dialyseren, als ze dat thuis zo gewend zijn.

Het moest even op gang komen, maar het dialysechalet is de komende weken volgeboekt. Er is zelfs zoveel vraag naar, dat Dijkstra besloten heeft om uit te breiden: 'We zijn nu druk bezig om een extra gebouwtje in te richten. Wie met de caravan of de tent komt, kan daar dan ook voor dialyse terecht. Het spreekt zich al rond en om er nog meer ruchtbaarheid aan te geven hebben we onder meer op een vakantiebeurs voor nierpatiŽnten gestaan. Er blijkt veel interesse te zijn.'

sterren Gepubliceerd: zondag 14-03-2010
Bron: De Stentor | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • piet
    15-03-2010 11:23

    ik vind alleen de prijs niet leuk!!!!!

    710 euro .......
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiŽnten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ĎDat bepaal je zelfí »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ĎDat bepaal je zelfí. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ĎDat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier