Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Symposium over implementatie Masterplan orgaandonatie

Door Merel Dercksen 

Wanneer: donderdag 27-05-2010

Begin 2009 is de implementatie van het Masterplan Orgaandonatie van start gegaan. Sindsdien zijn er pilots in de ziekenhuizen gestart, is een nieuwe voorlichtingscampagne 'Nederland zegt JA' gelanceerd en worden diverse belemmeringen voor donatie bij leven aangepakt. Na anderhalf jaar is het tijd voor een presentatie van de tussentijdse resultaten. In dit symposium, voor alle bij orgaandonatie betrokken professionals, passeren zij de revue.

De vier domeinen - Ziekenhuizen, Voorlichting, Wetgeving en Donatie bij Leven - komen uitgebreid aan bod: 's ochtends in lezingen en na de lunch in de vorm van workshops. Het volledige programma is online beschikbaar. Het symposium wordt georganiseerd door de Werkgroep Implementatie Masterplan Orgaandonatie. Dagvoorzitter is Fons de Poel.

Symposium Masterplan Orgaandonatie: donderdag 27 mei 2010 9:30 - 16:15

Locatie: Cultuur- en Congrescentrum Antropia, Driebergen

sterren Gepubliceerd: donderdag 25-03-2010
Bron: Leids Congres Bureau | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier