Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

'Binnen vijf jaar 50% meer donoren in Verenigd Koninkrijk'

Chris RudgeHet Britse Ministerie van Volksgezondheid heeft een nieuwe 'Transplantatie Tsaar' aangesteld. Chris Rudge is benoemd tot 'National Clinical Director for Transplant' om de ambitieuze plannen van de overheid om het aantal donoren en orgaantransplantaties snel flink te doen toenemen, te verwezenlijken.

Op 16 januari nam het Britse kabinet een aanbeveling over van de 'Organ Donation Taskforce' om de nodige investeringen te doen zodat binnen vijf jaar het aantal beschikbare donoren met zeker 50% zal zijn toegenomen. Behalve dat Rudge is aangesteld, is ook een implementatiegroep opgericht die de nieuwe 'Clinical Director' moet gaan ondersteunen. Professor Sir Bruce Keogh, directeur van de National Health Servide (NHS) is voorzitter van de groep.

Alleen al dit jaar hebben Rudge en zijn implementatiegroep 11 miljoen Pond (14 miljoen Euro) beschikbaar voor het uitvoeren van het ambitieuze programma.

Chris Rudge werd in 2001 benoemd tot medisch directeur van van 'UK Transplant' (UKT). Hij was daar behalve klinisch verantwoordelijk ook belast met de contacten tussen UKT, de verschillende transplantatieprogramma's in het land en vertegenwoordigers van de zorg. Verder was hij transplantatiechirurg in verschillende ziekenhuizen.

Rudge blijft naast zijn nieuwe functie, werkzaam voor UKT tot een opvolger is gevonden. Ook blijft hij directeur van de afdeling transplantatie van het 'Royal London Hospital' waaraan hij al sinds 1995 verbonden is.

sterren Gepubliceerd: dinsdag 08-04-2008
Bron: Medical News Today | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier