Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Baxter neemt dialysepoot Edwards over

Door Vincent van Loenen 

Bron: Website Baxter
Baxter, een van de grootste en bekendste Amerikaanse producenten van producten voor dialyse, neemt de 'continuous renal replacement therapy' afdeling van Edwards Lifesciences over.

Het gaat bij deze overname voornamelijk om de producten uit de Aquarius™ lijn, in Nederland vertegenwoordigd door de firma Dirinco B.V. in Rosmalen. Met die producten wil Baxter zijn productengamma in de markt verbreden. Beide firma's hebben verkooporganisaties in Nederland. Het is nog onduidelijk hoe, of en wanneer de betreffende producten ook in ons land door Baxter verkocht zullen gaan worden.

De kosten die gemoeid zijn met de overname bedragen 56 miljoen dollar (40 miljoen euro), waarbij er nog 9 miljoen dollar (6,4 miljoen euro) zal worden betaald voor te verwachten omzet over de komende twee jaar.

Zo'n 60 medewerkers van Edwards zullen bij deze transactie door Baxter worden overgenomen. Naar verluidt zal de overname afgerond worden in het derde kwartaal van dit jaar, afhankelijk van de goedkeuringsprocedures van de diverse overheden.

sterren Gepubliceerd: donderdag 02-07-2009
Bron: NephrOnline | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Blake, Breda
    17-07-2009 14:31

    Wat bedoel je Wil? Wie beschuldigt wie?

  • Wil, Den Bosch
    14-07-2009 16:45

    Niet echt leuk voor de firma Dirinco om overgenomen te worden door Baxter. Als je weet waar ze allemaal van beschuldigd worden.
Wisselingen in Maastricht

Twee grote veranderingen bij de afdeling nefrologie in Maastricht: prof.dr. Karel Leunissen is met emeritaat gegaan en prof.dr. Jeroen Kooman is benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Bij zijn afscheid van het Maastricht UMC+ is internist-nefroloog prof.dr. Karel Leunissen benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tevens is hij onderscheiden met de Maastricht UMC+ penning. Leunissen is sinds 1984 tot aan zijn emeritaat in juni 2020 in dienst geweest van het academisch ziekenhuis Maastricht en de Universiteit van Maastricht. Hij is begonnen als jonge internist-nefroloog, waarbij hij nog nauw betrokken is geweest bij het opzetten van het niertransplantatieprogramma in Maastricht. Vervolgens is hij bevorderd tot universitair hoofddocent en later tot vakhoogleraar en opleider Nefrologie. Vanaf 1998 was hij, binnen de afdeling Interne geneeskunde van het Maastricht UMC+, hoofd van de onderafdeling Nefrologie.

Naast zijn vakinhoudelijk werk heeft Leunissen zich uitgebreid bezig gehouden met onderwijs. Zo was hij bijvoorbeeld vice-decaan en portefeuillehouder onderwijs van de (toenmalige) Faculteit der Geneeskunde, en directeur van het Stafdirectoraat Zorg en Leren. Een andere nefroloog met onderwijsbloed is prof.dr. Jeroen Kooman. Hij is per 1 september benoemd tot nieuwe directeur van EDLAB, het UM-instituut voor onderwijsinnovatie.

Lees meer »

Wiskundig model maakt schatting van druk in nierfilters »

Door Rosa Wouda - Een interview met arts-onderzoeker Didier Collard over het onderzoek naar het meten van druk in de nierfilters in het Amsterdam UMC. Didier heeft een bachelor wiskunde en natuurkunde gedaan, gevolgd door een master mathematische fysica aan de Universiteit van Amsterdam. Via de zij-instroom is hij daarna geneeskunde gaan studeren en hij heeft inmiddels zijn opleiding tot arts afgerond.

Lees meer »

Weer grote prijs voor Martin de Borst »

De Groningse nefroloog Martin de Borst, ontving zaterdag 6 juni de Stanley Shaldon Award for Young Investigators van de ERA-EDTA, de European Renal Association-European Dialysis and Transplant Association. De prijs, die bestaat uit onder andere een bedrag van 10.000 euro, werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse ERA-EDTA congres dat dit jaar, vanwege de corona-pandemie, online plaatsvond in plaats van in Milaan.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier