Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Baxter neemt dialysepoot Edwards over

Door Vincent van Loenen 

Bron: Website Baxter
Baxter, een van de grootste en bekendste Amerikaanse producenten van producten voor dialyse, neemt de 'continuous renal replacement therapy' afdeling van Edwards Lifesciences over.

Het gaat bij deze overname voornamelijk om de producten uit de Aquarius™ lijn, in Nederland vertegenwoordigd door de firma Dirinco B.V. in Rosmalen. Met die producten wil Baxter zijn productengamma in de markt verbreden. Beide firma's hebben verkooporganisaties in Nederland. Het is nog onduidelijk hoe, of en wanneer de betreffende producten ook in ons land door Baxter verkocht zullen gaan worden.

De kosten die gemoeid zijn met de overname bedragen 56 miljoen dollar (40 miljoen euro), waarbij er nog 9 miljoen dollar (6,4 miljoen euro) zal worden betaald voor te verwachten omzet over de komende twee jaar.

Zo'n 60 medewerkers van Edwards zullen bij deze transactie door Baxter worden overgenomen. Naar verluidt zal de overname afgerond worden in het derde kwartaal van dit jaar, afhankelijk van de goedkeuringsprocedures van de diverse overheden.

sterren Gepubliceerd: donderdag 02-07-2009
Bron: NephrOnline | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Blake, Breda
    17-07-2009 14:31

    Wat bedoel je Wil? Wie beschuldigt wie?

  • Wil, Den Bosch
    14-07-2009 16:45

    Niet echt leuk voor de firma Dirinco om overgenomen te worden door Baxter. Als je weet waar ze allemaal van beschuldigd worden.
Wie wil er nou een nierpatiënt 'cadeau'?

Redactioneel

Nierpatiënt Wim Altena is door de Patiëntenfederatie Nederland (voorheen NPCF) 'cadeau' gedaan aan PvdA-tweedekamerlid Henk Nijboer. Ook zes andere politici kregen een, chronisch zieke, patiënt cadeau. Een aardig idee, zou je zo zeggen en, eerlijk is eerlijk, het genereert wel weer de nodige publiciteit. Maar gaat het ook iets uitmaken? 

De Patiëntenfederatie Nederland is de koepelorganisatie van patiëntenorganisaties. Deze koepel is niet zoals je zou verwachten een zelfstandig door de leden betaald orgaan, maar in feite onderdeel van het ministerie van VWS. Demissionair minister Schippers (VVD) van VWS bestuurt zoals bekend, vooral de kosten in de zorg met ijzeren hand. Ze doet dat op een manier die heel veel, vooral linkse, partijen niet erg aanspreekt en ook bij veel zorgverleners en patiënten niet zo in de smaak valt. 

Lees meer »

ADR: zachte feiten en harde meningen »

Redactioneel Voor- en tegenstanders van een geen-bezwaarsysteem voor orgaandonatie bevechten elkaar te vuur en te zwaard. We ontvangen letterlijk dagelijks e-mails van voor- en tegenstanders die allemaal even overtuigd zijn van hun enige gelijk. De vrijwel fifty-fifty uitslag van de stemming in de Tweede Kamer over het wetsontwerp van Pia Dijkstra (D66) voor invoering van een ADR-systeem maakt de scheiding der geesten duidelijk zichtbaar.

Lees meer »

Wie het weet mag het zeggen »

Redactioneel Natuurlijk wil het niet zoveel zeggen, al die NEE-registreerders tijdens de afgelopen Donorweek. Maar het is wel een signaal. Jezelf voorhouden dat uit onderzoeken is gebleken dat 62 procent van de Nederlanders voor orgaandonatie en 'dus ook 38% tegen' is, betekent vertrouwen op resultaten uit het verleden. En die geven zoals we weten geen enkele garantie voor de toekomst.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier