Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Baxter neemt dialysepoot Edwards over

Door Vincent van Loenen 

Bron: Website Baxter
Baxter, een van de grootste en bekendste Amerikaanse producenten van producten voor dialyse, neemt de 'continuous renal replacement therapy' afdeling van Edwards Lifesciences over.

Het gaat bij deze overname voornamelijk om de producten uit de Aquarius™ lijn, in Nederland vertegenwoordigd door de firma Dirinco B.V. in Rosmalen. Met die producten wil Baxter zijn productengamma in de markt verbreden. Beide firma's hebben verkooporganisaties in Nederland. Het is nog onduidelijk hoe, of en wanneer de betreffende producten ook in ons land door Baxter verkocht zullen gaan worden.

De kosten die gemoeid zijn met de overname bedragen 56 miljoen dollar (40 miljoen euro), waarbij er nog 9 miljoen dollar (6,4 miljoen euro) zal worden betaald voor te verwachten omzet over de komende twee jaar.

Zo'n 60 medewerkers van Edwards zullen bij deze transactie door Baxter worden overgenomen. Naar verluidt zal de overname afgerond worden in het derde kwartaal van dit jaar, afhankelijk van de goedkeuringsprocedures van de diverse overheden.

sterren Gepubliceerd: donderdag 02-07-2009
Bron: NephrOnline | Reacties (2)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Blake, Breda
    17-07-2009 14:31

    Wat bedoel je Wil? Wie beschuldigt wie?

  • Wil, Den Bosch
    14-07-2009 16:45

    Niet echt leuk voor de firma Dirinco om overgenomen te worden door Baxter. Als je weet waar ze allemaal van beschuldigd worden.
Weer grote prijs voor Martin de Borst

De Groningse nefroloog Martin de Borst, ontving zaterdag 6 juni de Stanley Shaldon Award for Young Investigators van de ERA-EDTA, de European Renal Association-European Dialysis and Transplant Association. De prijs, die bestaat uit onder andere een bedrag van 10.000 euro, werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse ERA-EDTA congres dat dit jaar, vanwege de corona-pandemie, online plaatsvond in plaats van in Milaan.

Het onderzoek van De Borst richt zich op het ontwikkelen van nieuwe behandelingen voor patiënten met chronische nierschade. In diverse nationale en internationale onderzoekssamenwerkingen onderzoekt hij hoe ontregelingen in bot- en mineraalhuishouding, onder andere door een tekort aan magnesium en een teveel aan fosfaat, bijdragen aan het ontstaan van hart- en vaatziekten bij nierpatienten. Ook is hij een van de leiders van een door de Nierstichting gefinancierd landelijk onderzoek naar het effect van kaliumsupplementen als mogelijke behandeling voor nierfunctie verlies.

Een belangrijk deel van het onderzoek voert De Borst uit binnen TransplantLines, een grootschalig biobank-onderzoek van het UMCG waarin veel gegevens worden verzameld van donoren en getransplanteerden. Deze informatie is van grote waarde om bijvoorbeeld beter te begrijpen hoe afstoting ontstaat – hierover publiceerde &

Lees meer »

Helft Nederlanders heeft keuze vastgelegd in donorregister »

Op 2 januari 2020 stond 49 procent van de Nederlandse bevolking van 18 jaar of ouder geregistreerd in het Donorregister. Dat zijn 6,9 miljoen mensen, 556 duizend meer dan op 2 januari 2019. De toename van het aantal toestemmingen met of zonder donatiebeperking is meer dan de jaren daarvoor. Het aantal mensen dat expliciet geen toestemming voor orgaandonatie geeft, nam ook meer toe dan de jaren daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en het Donorregister.

Lees meer »

Wisselwerking: Levende donatie na covid-19 »

'Kun je nog donor zijn als je corona hebt gehad?' Dat vroeg Carla zich in lichte paniek af. Zij werkt in de thuiszorg en liep als een van de eersten COVID-19 op tijdens de verzorging van een van haar cliënten. Een relatief milde variant, hoewel de koorts door haar lijf gierde. 'Gelukkig was er geen ziekenhuisopname nodig, zoals bij Boris Johnson', zegt ze nu.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier