Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nierstenen als eindejaarsbonus

Door Jeroen van Setten 

Redactioneel commentaar

De Nederlander vertrouwt de bankiers niet meer en zou het liefst zijn geld onder zijn matras bewaren. Dat is erg. Maar het kan nog erger. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het imago van zorgverzekeraars nog een graadje beroerder is.

Dat is geen prettig signaal en daar zouden die verzekeraars dan ook eens goed bij stil moeten staan. Menzis (op drie na de slechtste in het onderzoek) heeft dat begrepen. Ze schrikken van de cijfers. En ook Ohra (op een na de slechtste) voelt nattigheid. 'We zijn inderdaad nog niet op het juiste niveau'.

Maar Agis (op twee na de zwakste) neemt het hele onderzoek niet serieus. 'Het klopt van geen kant', zegt een woordvoerder. Ze waren bij deze zorgverzekeraar waarschijnlijk zo druk met hun nieuwste plannetje, dat er even geen tijd was voor dit soort kletspraat. Agis gaat haar imago namelijk verbeteren door geld uit te delen.

De Agis-klant die nierstenen krijgt en die laat vergruizen in een door de zorgverzekeraar uitverkoren ziekenhuis, krijgt zijn verplichte eigen bijdrage van 155 euro terug! Sterker nog, als hij die 155 euro al is kwijtgeraakt aan andere onplezierige behandelingen in datzelfde jaar, krijgt hij dat hele bedrag achteraf terug. Als dat geen imagoverbetering geeft. We kunnen dus heel veel nierstenen verwachten rond Kerstmis 2009. Althans in de Randstad.

Want de vijf uitverkoren ziekenhuizen (volgens Agis op kwaliteit uitgezocht, maar waarschijnlijk alles bij elkaar genomen ook de goedkoopste) staan in Amsterdam, Amersfoort en Nieuwegein. Agis zegt dat al haar klanten altijd vrij zijn zelf een ziekenhuis te kiezen. Maar voor iemand die in Maastricht woont zit die lekkere kerstvergruizingsbonus er, alleen al door de reiskosten, natuurlijk niet in.

sterren Gepubliceerd: dinsdag 07-04-2009 | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier