Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Nierstenen als eindejaarsbonus

Door Jeroen van Setten 

Redactioneel commentaar

De Nederlander vertrouwt de bankiers niet meer en zou het liefst zijn geld onder zijn matras bewaren. Dat is erg. Maar het kan nog erger. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het imago van zorgverzekeraars nog een graadje beroerder is.

Dat is geen prettig signaal en daar zouden die verzekeraars dan ook eens goed bij stil moeten staan. Menzis (op drie na de slechtste in het onderzoek) heeft dat begrepen. Ze schrikken van de cijfers. En ook Ohra (op een na de slechtste) voelt nattigheid. 'We zijn inderdaad nog niet op het juiste niveau'.

Maar Agis (op twee na de zwakste) neemt het hele onderzoek niet serieus. 'Het klopt van geen kant', zegt een woordvoerder. Ze waren bij deze zorgverzekeraar waarschijnlijk zo druk met hun nieuwste plannetje, dat er even geen tijd was voor dit soort kletspraat. Agis gaat haar imago namelijk verbeteren door geld uit te delen.

De Agis-klant die nierstenen krijgt en die laat vergruizen in een door de zorgverzekeraar uitverkoren ziekenhuis, krijgt zijn verplichte eigen bijdrage van 155 euro terug! Sterker nog, als hij die 155 euro al is kwijtgeraakt aan andere onplezierige behandelingen in datzelfde jaar, krijgt hij dat hele bedrag achteraf terug. Als dat geen imagoverbetering geeft. We kunnen dus heel veel nierstenen verwachten rond Kerstmis 2009. Althans in de Randstad.

Want de vijf uitverkoren ziekenhuizen (volgens Agis op kwaliteit uitgezocht, maar waarschijnlijk alles bij elkaar genomen ook de goedkoopste) staan in Amsterdam, Amersfoort en Nieuwegein. Agis zegt dat al haar klanten altijd vrij zijn zelf een ziekenhuis te kiezen. Maar voor iemand die in Maastricht woont zit die lekkere kerstvergruizingsbonus er, alleen al door de reiskosten, natuurlijk niet in.

sterren Gepubliceerd: dinsdag 07-04-2009 | Nog geen reacties
Schiet mij maar lek

'Ben je niet bang Brenda?' Zijn vraag verrast mij. 'Bang? Waarvoor?' 'Nou, dat ik nu zo dicht bij mensen kom en dan eventueel iets mee naar huis neem.' Ik val even stil. Aan de andere kant van de lijn hoor ik het geruis van het asfalt duidelijker, nu hij even niets zegt. 'Tja… je doet wat je kunt, toch? Anderhalve meter buiten de auto, mondkapjes op in de auto, na de sessies alles laten doorluchten en desinfecteren. Wat kun je nog meer doen?' Ik kijk vanuit ons kantoor naar buiten en zie de takken en bladeren van de bomen zachtjes heen en weer wuiven. 'Misschien kun je als je thuiskomt even gaan douchen en je kleren buiten laten luchten? En ach, iemand met corona kan net zo goed langs mij heen lopen in de supermarkt en dan loop ik hetzelfde risico. Je weet hoe sommige mensen zijn tegenwoordig. En je moet toch weer een keer aan het werk.'

Het is een vreemde gewaarwording als we begin maart onze deuren moeten sluiten om corona het hoofd te bieden. Met zoveel tijd over, besluiten we lang uitgestelde klussen op te pakken, waaronder rommel opruimen. 'Ik kan de schuur bijna niet meer in. Als ik iets wil pakken, moet ik hem helemaal verbouwen' klaagt mijn man.

Lees meer »

Werken als dialyseverpleegkundige tijdens covid-19 »

Hoe is de situatie in het ziekenhuis waar u momenteel werkt?Ivon Lijten, dialyseverpleegkundige: 'Er is veel onderling veel contact met andere dialyseverpleegkundigen op verschillende locaties en het is opvallend dat er weinig nierpatiënten en weinig dialyseverpleegkundigen besmet zijn met het coronavirus. In het begin waren de patiënten angstig en onzeker, maar de rust is inmiddels teruggekeerd.

Lees meer »

Kunnen ouderen met minder medicatie toe?  »

Ouderen die een nieuwe nier krijgen hebben veel minder vaak een afstoting dan jonge mensen. Als ze de eerste drie maanden na de transplantatie geen afstoting hebben gehad, dan is de kans ook klein dat dat nog gaat gebeuren. Dat ouderen minder vaak een afstoting hebben komt waarschijnlijk vooral doordat hun immuunsysteem minder goed werkt. Ouderen krijgen echter doorgaans wel dezelfde hoeveelheid medicatie als jongere mensen.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier