Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Bejaardenwooncomplex haalt dialyse in huis

Door Merel Dercksen 

Tijdens een grondige renovatie en verbouwing van de 19-eeuwse villa zal meteen een lift worden ingebouwd die groot genoeg is voor een bed; Bron: Super Sonntag

In het plaatsje Ballenstedt midden in Duitsland heeft een projectontwikkelaar een ambitieus plan gestart: een negentiende-eeuwse villa omtoveren tot een appartementencomplex voor ouderen, met eigen dialysevoorziening.

De 'Kiepsche Villa' in Ballenstedt staat al bijna tien jaar leeg. Een schande voor het stadje, vinden de inwoners. Maar nu is er dan een investeerder gevonden die kansen ziet in het gebouw en het bijbehorende terrein.

Frank Plato heeft grootse plannen: hij wil de villa verbouwen tot appartementen voor ouderen. Een luxe bejaardenhuis met de mogelijkheid tot extra zorg. En met het toenemende aantal oudere nierpatiënten dat gaat dialyseren, hoort bij die zorg-in-huis wat Plato betreft een eigen dialyseruimte. Die zal ingericht worden in het souterrain. In de villa zullen vanaf september 36 bewoners terecht kunnen.

sterren Gepubliceerd: zondag 12-04-2009
Bron: Super Sonntag | Nog geen reacties
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier