Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Roergebakken kipfilet met tomaat en olijven

IngrediŽnten:
1 ui
1 teen knoflook
10 zwarte olijven zonder pit
4 gedroogde tomaten op olie
12 kerstomaatjes
150 g kipfilet
2 el olie
peper
2 tl ProvenÁaalse kruiden
2 el rode pesto
100 ml slagroom
2 el gesnipperde basilicum

Bereiding:
Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snijd de olijven en gedroogde tomaat in stukjes en de kerstomaatjes in vieren. Snijd de kipfilet in stukjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de stukjes kip rondom lichtbruin. Bestrooi ze met peper en de kruiden. Voeg de ui en de knoflook toe en bak die ca. 1 minuut mee. Roer de gedroogde tomaat, de pesto en de slagroom erdoor en laat het geheel zachtjes ca. 3 minuten pruttelen. Voeg de kerstomaatjes en de olijven toe. Strooi vlak voor het serveren de basilicum erover.

Voedingsstoffen:
23 g eiwit, 700 mg natrium, 700 mg kalium per persoon

Tip: lekker met pasta en salade

Bereidingstijd: 20 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

sterren Gepubliceerd: zaterdag 31-01-2009 | Nog geen reacties
NierpatiŽnten en covid-19: actuele gegevens uit Europa

Voorafgaand aan de ERA-EDTA, het grootste Europese nefrologiecongres dat morgen van start gaat, vond een digitale persconferentie plaats. Met als enige thema: covid-19. De organisatie en de deelnemers voelen de effecten hiervan: het hele congres vindt virtueel plaats, in plaats van in Milaan. Maar de grootste gevolgen waren er al veel eerder: ziekenhuizen die volledig in beslag genomen werden door de zorg voor covid-19 patiënten, de onzekerheid, de vele doden. Nierpatiënten vormen een kwetsbare groep, daarom vandaag een update over wat er inmiddels bekend is over nierpatiënten en covid-19.

Lees meer »

Fresenius neemt Diapriva Amsterdam/Buitenveldert over »

Diapriva en Fresenius Medical Care (FMC) hebben op 2 juni 2020 de definitieve overeenkomst getekend waarbij dialysecentrum Diapriva in handen is gekomen van Fresenius Medical Care. 'Voor Fresenius Medical Care is deze overname een duidelijke strategische keuze', zegt Ellen Gijsbers, vicepresident Noord-centraal Europa. 'Ons doel is om optimale, kosteneffectieve en hoogwaardige zorg te leveren waarin de patiënt centraal staat.

Lees meer »

Schiet mij maar lek »

'Ben je niet bang Brenda?' Zijn vraag verrast mij. 'Bang? Waarvoor?' 'Nou, dat ik nu zo dicht bij mensen kom en dan eventueel iets mee naar huis neem.' Ik val even stil. Aan de andere kant van de lijn hoor ik het geruis van het asfalt duidelijker, nu hij even niets zegt. 'TjaÖ je doet wat je kunt, toch? Anderhalve meter buiten de auto, mondkapjes op in de auto, na de sessies alles laten doorluchten en desinfecteren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier