Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Salade van knolselderij, appel, noten en mango

Ingrediënten:
100 g knolselderij
citroensap
1/2 appel
25 g gemengde noten
1/2 rijpe mango
1/2 el mayonaise
1/2 el crème fraîche of slagroom
1/2 el sherry
1 tl mosterd
mespunt kerrie

Bereiding:
Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes of dunne reepjes. Kook de knolselderij direct beetgaar. Spoel de blokjes knolselderij in een zeef met koud water, laat ze goed uitlekken (dep ze droog). Doe de blokjes in een kom en bedruppel ze met citroensap. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes; besprenkel de blokjes met citroensap en doe ze bij de knolselderij in de kom. Hak de noten klein (houd een paar noten apart voor de garnering), schil de mango en snijd deze in blokjes. Doe de noten en de mango ook in de kom.
Roer een sausje van mayonaise, crème fraîche, sherry, mosterd en kerrie en schep dat door het fruit en de noten in de kom. Garneer de salade met wat noten.

Voedingsstoffen:
5 g eiwit, 50 mg natrium, 450 mg kalium per persoon

Tip: lekker bij kipfilet

Bereidingstijd: 20 minuten
Soort gerecht: Bijgerecht, vegetarisch
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

sterren Gepubliceerd: zaterdag 31-01-2009 | Nog geen reacties
Het kan altijd erger

'Wat gaan we doen?' De ochtendzon gluurt langs de zijkant van de gordijnen en verlicht de slaapkamer een beetje. Mijn man zucht. 'Tja' begint hij: 'anderhalve meter afstand houden lukt niet in de auto. Dat betekent dat ik moet stoppen met de traumabegeleidingen.' Ik draai mijn hoofd terug en staar naar de vensterbank. 'Dat heeft nogal wat consequenties' zeg ik somber. Hij knikt. 'Ik krijg nu al afmeldingen en verzoeken om begeleidingen tijdelijk te stoppen.' Ik zucht. Snappen doe ik het wel, maar leuk is anders. Als eigen ondernemer ondervinden we meteen gevolgen van de corona-pandemie die net door de WHO is onderkend. 'Bovendien wil ik ook voorzichtig zijn voor jou. Je behoort per slot van rekening tot de risicogroep.'

Lees meer »

Advies voor afweeronderdrukkers tijdens corona »

De richtlijncommissie van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie (NFN) heeft een advies opgesteld voor de behandeilng met medicijnen van nier(transplantatie)patiënten tijdens de coronacrisis. De titel van het advies is 'Starten en aanpassen van immuunsuppressie voor nefrologische aandoeningen tijdens SARS-CoV2-epidemie'.

Lees meer »

Nieuwe apps helpen bij corona-management »

Nu besmettingen met Covid-19 (corona) serieuze sociale gevolgen hebben en tot een zware belasting van de zorgsector hebben geleid, duiken er verschillende apps op die hier een beetje verlichting in proberen te brengen. Het doel is steeds in grote lijnen: zorgen dat mensen met verdachte symptomen tijdig contact opnemen met een zorgverlener, maar ook dat mensen met een gewone verkoudheid, dat niet onnodig doen.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier