Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Turkse kip met groente

IngrediŽnten:
1 ui
1 rode paprika
1 groene paprika
1 courgette
4 aardappelen
paprikapoeder
peper
75 g kipfilet
2 el olijfolie
100 g sperziebonen
2 tomaten
1/2 tl gedroogde tijm
4 el water
100 ml yoghurt
1 teen knoflook
2 el citroensap
peterselie

Bereiding:
Pel de ui en snijd fijn. Snijd de paprika en courgette in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Strooi paprikapoeder en peper over de kipfilets.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipfilet rondom bruin. Haal de kipfilet uit de pan. Bak vervolgens de ui glazig in de olie, voeg de paprika, de courgette de sperzieboontjes en de aardappelen eraan toe. Laat alles met het deksel op de pan ca. 5 minuten stoven. Voeg de ontvelde en in blokjes gesneden tomaten toe met de tijm en het water. Roer goed, leg de kipfilet erop en laat het gerecht nog 30 minuten stoven.
Doe de yoghurt in een kom, pers de knoflook erboven uit, voeg citroensap toe en roer het door elkaar. Leg de kipfilets op een bord, verdeel de groente eromheen en giet de yoghurt over de groente. Strooi er fijngeknipte peterselie overheen.

Voedingsstoffen:
26 g eiwit, 100 mg natrium, 1450 mg kalium per persoon

Bereidingstijd: 1 uur
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

sterren Gepubliceerd: zaterdag 31-01-2009 | Nog geen reacties
NierpatiŽnten en covid-19: actuele gegevens uit Europa

Voorafgaand aan de ERA-EDTA, het grootste Europese nefrologiecongres dat morgen van start gaat, vond een digitale persconferentie plaats. Met als enige thema: covid-19. De organisatie en de deelnemers voelen de effecten hiervan: het hele congres vindt virtueel plaats, in plaats van in Milaan. Maar de grootste gevolgen waren er al veel eerder: ziekenhuizen die volledig in beslag genomen werden door de zorg voor covid-19 patiënten, de onzekerheid, de vele doden. Nierpatiënten vormen een kwetsbare groep, daarom vandaag een update over wat er inmiddels bekend is over nierpatiënten en covid-19.

Lees meer »

Fresenius neemt Diapriva Amsterdam/Buitenveldert over »

Diapriva en Fresenius Medical Care (FMC) hebben op 2 juni 2020 de definitieve overeenkomst getekend waarbij dialysecentrum Diapriva in handen is gekomen van Fresenius Medical Care. 'Voor Fresenius Medical Care is deze overname een duidelijke strategische keuze', zegt Ellen Gijsbers, vicepresident Noord-centraal Europa. 'Ons doel is om optimale, kosteneffectieve en hoogwaardige zorg te leveren waarin de patiënt centraal staat.

Lees meer »

Schiet mij maar lek »

'Ben je niet bang Brenda?' Zijn vraag verrast mij. 'Bang? Waarvoor?' 'Nou, dat ik nu zo dicht bij mensen kom en dan eventueel iets mee naar huis neem.' Ik val even stil. Aan de andere kant van de lijn hoor ik het geruis van het asfalt duidelijker, nu hij even niets zegt. 'TjaÖ je doet wat je kunt, toch? Anderhalve meter buiten de auto, mondkapjes op in de auto, na de sessies alles laten doorluchten en desinfecteren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier