Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Jachtschotel

IngrediŽnten:
300 gr geschilde aardappelen
100 ml melk
4 el boter
peper, nootmuskaat
2 kleine uien
140 gr gare vleesresten
natriumarme aroma (eventueel)
kruidnagelpoeder, laurierblaadje
2 beschuiten

Bereiding:
Kook de aardappelen gaar en maak er een luchtige puree van met de melk en 1 el boter. Breng de puree op smaak met peper en nootmuskaat. Fruit de fijngesneden ui in de hete boter. Voeg het in stukjes gesneden vlees, eventueel een paar druppels natriumarme aroma, peper, kruidnagel en het laurierblad toe en stoof de uien en het vlees ca. 20 minuten. Doe het mengsel in een ingevet ovenschaaltje en schep de puree erover. Bestrooi het met de verkruimelde beschuit en verdeel een paar klontjes boter over het gerecht. Zet de schaaltjes 10 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden.

Voedingsstoffen:
25 g eiwit, 150 mg natrium, 1200 mg kalium per persoon

Tips:
Lekker met gestoofde appeltjes of appelmoes

Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

sterren Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Nog geen reacties
NierpatiŽnten en covid-19: actuele gegevens uit Europa

Voorafgaand aan de ERA-EDTA, het grootste Europese nefrologiecongres dat morgen van start gaat, vond een digitale persconferentie plaats. Met als enige thema: covid-19. De organisatie en de deelnemers voelen de effecten hiervan: het hele congres vindt virtueel plaats, in plaats van in Milaan. Maar de grootste gevolgen waren er al veel eerder: ziekenhuizen die volledig in beslag genomen werden door de zorg voor covid-19 patiënten, de onzekerheid, de vele doden. Nierpatiënten vormen een kwetsbare groep, daarom vandaag een update over wat er inmiddels bekend is over nierpatiënten en covid-19.

Lees meer »

Fresenius neemt Diapriva Amsterdam/Buitenveldert over »

Diapriva en Fresenius Medical Care (FMC) hebben op 2 juni 2020 de definitieve overeenkomst getekend waarbij dialysecentrum Diapriva in handen is gekomen van Fresenius Medical Care. 'Voor Fresenius Medical Care is deze overname een duidelijke strategische keuze', zegt Ellen Gijsbers, vicepresident Noord-centraal Europa. 'Ons doel is om optimale, kosteneffectieve en hoogwaardige zorg te leveren waarin de patiënt centraal staat.

Lees meer »

Schiet mij maar lek »

'Ben je niet bang Brenda?' Zijn vraag verrast mij. 'Bang? Waarvoor?' 'Nou, dat ik nu zo dicht bij mensen kom en dan eventueel iets mee naar huis neem.' Ik val even stil. Aan de andere kant van de lijn hoor ik het geruis van het asfalt duidelijker, nu hij even niets zegt. 'TjaÖ je doet wat je kunt, toch? Anderhalve meter buiten de auto, mondkapjes op in de auto, na de sessies alles laten doorluchten en desinfecteren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier