Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Pan-pizza

IngrediŽnten:
4 sneetjes brood
2 el tomatenketchup
peper
1 tl oregano
4 plakjes salami
2 kleine uien
2 tomaten
4 plakken kaas (bijv. Maaslander)
2 el boter

Bereiding:
Besmeer het brood met de ketchup en strooi hier peper en de oregano over. Leg op elke snee een plakje salami. Verdeel de in ringen gesneden tomaat over de sneetjes brood. Leg tenslotte op iedere snee een plak kaas. Bak de sneetjes even in de hete boter. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en bak de sneetjes verder tot de kaas gesmolten is.

Voedingsstoffen:
21 g eiwit, 1150 mg natrium, 450 mg kalium per persoon

Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

sterren Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Reacties (5)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Redactie, Utrecht
  09-02-2009 13:19

  Hij staat erop: http://www.niernieuws.nl/?cat=103&id=1574

 • Redactie, Utrecht
  09-02-2009 12:23

  De bronvermeldingen zijn wel in orde. Maar de verschillende drukken van 'Eten met Plezier' bevatten vaak verschillende recepten. Recepten zijn in de loop der tijd regelmatig vervangen, toegevoegd of weggelaten.

  PS We voegen zo snel mogelijk de andere pizza toe. Het is natuurlijk een populair gerecht!

 • E de Cuijper, Breda
  09-02-2009 12:13

  Ik kan in Eten met plezier geen panpizza vinden. WEL een pizza van zelfgemaakte bodem (bloem, olie, water, gist) op pag 112. Daarin beduidend minder zout.
  Klopt de bronvermelding wel?

 • Redactie, Amersfoort
  13-01-2009 10:01

  Inderdaad is dit een nogal 'zout' recept. Dat blijkt ook wel uit de hoeveelheid natrium (1150 mg). Of zoiets zo heel af en toe in iemands dieet past blijft een individuele kwestie. Overigens wordt het aantal recepten steeds verder uitgebreid en wie weet komen er alternatieven voor deze 'pan-pizza'?

  PS Ik vond zelf zoutloze kaas eerlijk gezegd oneetbaar...

 • p liefting, heiloo
  13-01-2009 09:19

  Verbaas mij erover dat dit bv geen zoutarm recept is, toch erg belangrijk igv nierziektes. Door bv zoutloze kaas te gebruiken wordt dit recept al veel verantwoorder.Dat geldt ook voor een bodem maken van zoutloos deeg ipv brood, dat boordevol zout zit.
Schiet mij maar lek

'Ben je niet bang Brenda?' Zijn vraag verrast mij. 'Bang? Waarvoor?' 'Nou, dat ik nu zo dicht bij mensen kom en dan eventueel iets mee naar huis neem.' Ik val even stil. Aan de andere kant van de lijn hoor ik het geruis van het asfalt duidelijker, nu hij even niets zegt. 'TjaÖ je doet wat je kunt, toch? Anderhalve meter buiten de auto, mondkapjes op in de auto, na de sessies alles laten doorluchten en desinfecteren. Wat kun je nog meer doen?' Ik kijk vanuit ons kantoor naar buiten en zie de takken en bladeren van de bomen zachtjes heen en weer wuiven. 'Misschien kun je als je thuiskomt even gaan douchen en je kleren buiten laten luchten? En ach, iemand met corona kan net zo goed langs mij heen lopen in de supermarkt en dan loop ik hetzelfde risico. Je weet hoe sommige mensen zijn tegenwoordig. En je moet toch weer een keer aan het werk.'

Het is een vreemde gewaarwording als we begin maart onze deuren moeten sluiten om corona het hoofd te bieden. Met zoveel tijd over, besluiten we lang uitgestelde klussen op te pakken, waaronder rommel opruimen. 'Ik kan de schuur bijna niet meer in. Als ik iets wil pakken, moet ik hem helemaal verbouwen' klaagt mijn man.

Lees meer »

Werken als dialyseverpleegkundige tijdens covid-19 »

Hoe is de situatie in het ziekenhuis waar u momenteel werkt?Ivon Lijten, dialyseverpleegkundige: 'Er is veel onderling veel contact met andere dialyseverpleegkundigen op verschillende locaties en het is opvallend dat er weinig nierpatiënten en weinig dialyseverpleegkundigen besmet zijn met het coronavirus. In het begin waren de patiënten angstig en onzeker, maar de rust is inmiddels teruggekeerd.

Lees meer »

Kunnen ouderen met minder medicatie toe?  »

Ouderen die een nieuwe nier krijgen hebben veel minder vaak een afstoting dan jonge mensen. Als ze de eerste drie maanden na de transplantatie geen afstoting hebben gehad, dan is de kans ook klein dat dat nog gaat gebeuren. Dat ouderen minder vaak een afstoting hebben komt waarschijnlijk vooral doordat hun immuunsysteem minder goed werkt. Ouderen krijgen echter doorgaans wel dezelfde hoeveelheid medicatie als jongere mensen.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier