Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Gevulde paprika

IngrediŽnten:
2 paprika's
2 stukjes ui
2 teentjes knoflook
2 el boter
paprikapoeder
200 gr gehakt
2 el gekookte rijst
peterselie

Bereiding:
Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten. Fruit de fijngesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook in de boter en voeg er het paprikapoeder aan toe. Vermeng het gehakt met de gefruite ui, de rijst en wat fijngesneden peterselie. Vul hiermee de paprikahelften. Leg de gevulde paprikahelften in een ovenvast schaaltje met een laagje water erin. Zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven van 175 graden en laat de paprika gaar worden in ca. 45 minuten.

Voedingsstoffen:
21 g eiwit, 100 mg natrium, 600 mg kalium per persoon

Tips:
Lekker met rijst

Bereidingstijd: Ca. 1 uur
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

sterren Gepubliceerd: maandag 05-01-2009 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Bert Kloosterman Winterswijk
    04-01-2017 15:07

    100 Gram gehakt lijkt mij voor een nier-patiŽnt aan de royale kant. Minder is mogelijk beter i.v.m. de stofwisselings-producten die door de nieren moeten worden uitgescheiden.
NierpatiŽnten en covid-19: actuele gegevens uit Europa

Voorafgaand aan de ERA-EDTA, het grootste Europese nefrologiecongres dat morgen van start gaat, vond een digitale persconferentie plaats. Met als enige thema: covid-19. De organisatie en de deelnemers voelen de effecten hiervan: het hele congres vindt virtueel plaats, in plaats van in Milaan. Maar de grootste gevolgen waren er al veel eerder: ziekenhuizen die volledig in beslag genomen werden door de zorg voor covid-19 patiënten, de onzekerheid, de vele doden. Nierpatiënten vormen een kwetsbare groep, daarom vandaag een update over wat er inmiddels bekend is over nierpatiënten en covid-19.

Lees meer »

Fresenius neemt Diapriva Amsterdam/Buitenveldert over »

Diapriva en Fresenius Medical Care (FMC) hebben op 2 juni 2020 de definitieve overeenkomst getekend waarbij dialysecentrum Diapriva in handen is gekomen van Fresenius Medical Care. 'Voor Fresenius Medical Care is deze overname een duidelijke strategische keuze', zegt Ellen Gijsbers, vicepresident Noord-centraal Europa. 'Ons doel is om optimale, kosteneffectieve en hoogwaardige zorg te leveren waarin de patiënt centraal staat.

Lees meer »

Schiet mij maar lek »

'Ben je niet bang Brenda?' Zijn vraag verrast mij. 'Bang? Waarvoor?' 'Nou, dat ik nu zo dicht bij mensen kom en dan eventueel iets mee naar huis neem.' Ik val even stil. Aan de andere kant van de lijn hoor ik het geruis van het asfalt duidelijker, nu hij even niets zegt. 'TjaÖ je doet wat je kunt, toch? Anderhalve meter buiten de auto, mondkapjes op in de auto, na de sessies alles laten doorluchten en desinfecteren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier