Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Is Teuntje niet belangrijk genoeg voor huis-aan-huis?

De Opvatting van lezer Jenny Mateboer

Op mijn brievenbus prijkt een nee-neesticker, omdat ik niet wekelijks stapels reclame wil ontvangen en zo ook een steentje bij hoop te dragen aan het verminderen van de afvalberg. Dit betekent dat me af en toe ook een leuk bericht in een huis-aan-huisblad ontsnapt, maar dat is dan jammer. Als er echt belangrijke informatie rondgebracht wordt, trekken de bezorgers zich niets van de nee-neesticker aan, en dat vind ik dan ook terecht. Aankondigingen van de gemeente, folders van politieke partijen in verkiezingstijd, zelfs de wijkkrant krijg ik gewoon in de bus. Eigen initiatief van de bezorgers? Of gewoon een duidelijke instructie vanuit de distributie?

Wat echter niet in de bus kwam was Teuntje. Uit een eerdere reactie op niernieuws.nl blijkt dat ook anderen met een anti-reclamesticker geen Teuntje hebben ontvangen. Beschouwt minister Klink de eigen informatie als 'reclame'? Of gaat men er op het ministerie vanuit dat mensen met zo'n sticker zich toch al hebben laten opnemen in het donorregister?

Hoeveel brievenbussen zijn er in Nederland voorzien van zulke stickers? Hoeveel gezinnen hebben dus Teuntje niet ontvangen? Gemiste kans!

sterren Gepubliceerd: dinsdag 02-12-2008 | Reacties (3)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Paul
  08-12-2008 16:20

  Ook wij kregen 'm via een attente buurman... En ook op onze brievenbus geen enkele sticker! Het lijkt allemaal nogal slordig.

 • Joe
  03-12-2008 08:25

  En ook hier geen Teuntje in de bus, jammer!

 • leidy
  02-12-2008 16:41

  Ook wij hebben Teuntje niet ontvangen. we hebben een ja/nee sticker. Erg jammer !
Beterschappen start Gecombineerde Leefstijlinterventie gericht op nierpatiënten

Dat een gezonde leefstijl (gezonde voeding, voldoende beweging, slaap en ontspanning, stoppen met roken en alcohol matigen) belangrijk is, weten we al een tijd. Maar juist nu, tijdens deze COVID pandemie, is een gezonde leefstijl belangrijker dan ooit. De boodschap is 'Zorg goed voor jezelf. Gezond leven houdt je weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.' Tal van wetenschappelijke onderzoeken laten dit ook zien.

Voor wie zelf dit jaar ook een start wil maken met een gezondere leefstijl start Beterschappen met een leefstijlprogramma, de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Speciaal voor nierpatiënten met een redelijke nierfunctie (30% of hoger) die een te hoog gewicht hebben (BMI van 25 of hoger) en graag willen afvallen. Het programma duurt twee jaar en je krijgt gedurende het gehele programma advies en begeleiding bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Onder intensieve begeleiding van leefstijlcoach-diëtist Femke en fysiotherapeut Marieke werk je aan je gezondheid.

Lees meer »

Drijvende kracht achter donorwet publiceert boek: ‘Dat bepaal je zelf’ »

Vandaag, 5 februari 2021 verschijnt het boek ‘Dat bepaal je zelf’. Een onthullend boek over de tien jaar durende strijd voor een nieuwe Donorwet. ‘Dat bepaal je zelf' is geschreven door Ed van Eeden vanuit de ervaringen van Menno Loos. Van Eeden interviewde vele betrokkenen, onder wie Pia Dijkstra, Bruno Bruins, Frank de Grave en vele anderen.

Lees meer »

Verandering van symptomen belangrijk voor start dialyse »

Wat is het beste moment om te starten met dialyseren? Over deze vraag boog Cynthia Janmaat zich in haar promotie-onderzoek. Op 25 november j.l., verdedigde ze haar proefschrift waarin ze beschrijft hoe ze dichter bij een antwoord komt. In de praktijk blijkt regelmatig dat er patiënten zijn met een heel slechte nierfunctie, die daar nog nauwelijks last van hebben. Terwijl andere patiënten met een minder slechte nierfunctie juist meer symptomen ervaren.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier