Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Video: Stadsziekenhuis, cryotherapie bij nierkanker

Door Jeroen van Setten 

Stadziekenhuis, EO,
26-08-2008
Elbert Beekman wordt opgenomen in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. Hij heeft een tumor in zijn nier die verwijderd moet worden. Er zal bij Elbert een cryoablatie worden uitgevoerd: de tumor wordt bevroren en zal uiteindelijk afsterven.

sterren Gepubliceerd: donderdag 28-08-2008 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • J van Leest Zevengergen
    25-01-2019 14:54

    In de zomer van 2014 werd bij mij in beide nieren een tumor geconstateerd, op aanraden van Dr Kleinjan uroloog Bravis Roosendaal werd ik doorverwezen naar DR B Lagerveld in het Lucas-Andreas ziekenhuis in Amsterdam, daar werd in november 2014 de eerste tumor behandeld dmv cryoablatie en in april 2015 de tweede tumor nu na zowat 5 jaar voor beide tumor is alles voor beide nieren vrijwel normaal voor een man van 80 jaar dankzij de ingrepen die Dr Lagerveld toen heeft gedaan
Rituximab net zo goed als ciclosporine bij membraneuze nefropathie

B-cellen (een bepaald type witte bloedcel) spelen een rol bij het ontstaan van de nierziekte membraneuze nefropathie (MN). Omdat het medicijn rituximab specifiek op B-cellen aangrijpt, leek het Amerikaanse onderzoekers niet onvoorstelbaar dat dit net zo goed werkt voor patiënten met MN als ciclosporine. Ze hebben dit onderzocht in de MENTOR-studie.

In totaal 130 patiënten met een eiwitverlies met de urine van minimaal 5 gram per dag, dat is een forse hoeveelheid, en een niet al te slechte nierfunctie, hebben meegedaan aan de studie. Zij kregen ofwel twee keer een infuus met rituximab, wat zo nodig na zes maanden herhaald werd, ofwel een jaar lang dagelijks een capsule ciclosporine. Na een en na twee jaar hebben de onderzoekers bekeken hoeveel patiënten geen eiwitverlies meer hadden en bij hoeveel het niet verdwenen was, maar wel verminderd.

Lees meer »

Mantelzorgers zwaarder belast bij oudere dialysepatiënten »

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat starten met dialyseren op hogere leeftijd niet per se leidt tot een langer leven. Daarentegen kan het wel problemen met zich meebrengen, zowel voor de patiënt als voor de mantelzorger. Ouderen moeten een weloverwogen keuze kunnen maken tussen wel of niet starten met dialyse op basis van hun persoonlijke voorkeur, vindt Namiko Goto. Zij is geriater in opleiding en doet onderzoek naar de geriatrische problemen bij oudere patiënten met nierfalen.

Lees meer »

De Tac-arm... »

‘Zullen we over drie maanden afspreken?’ vraag ik. Ik heb het gevoel dat het nu wel kan. Na twee jaar van zoeken, aanpassen, controleren en verfijnen, ben ik perfect ingesteld. Marnix kijkt mij in de spreekkamer aan. Hij zit aan de andere kant van de tafel en schuift even met zijn muis over zijn bureau, terwijl hij de uitslagen op het scherm controleert. ‘Dat wilde ik ook al voorstellen’ glimlacht hij. Mooi, denk ik.

Lees meer »NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
Ons Pricaystatement vindt u hier