Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Rotterdam: Voorlichtingsmiddag ‘Leven met een nierziekte’

Wanneer: dinsdag 13-02-2018

Het Franciscus Gasthuis in Rotterdam organiseert op 13 februari een voorlichtingsbijeenkomst over leven met een nierziekte, en over behandelmogelijkheden. Ook wordt er ingegaan op leven met dialyse, zoals voeding en psychosociale gevolgen die zich voordoen bij nierziekte. De bijeenkomst is bestemd voor patiënten met nierfalen en hun familieleden/betrokkenen.

De middag start met vier sprekers waarna u van harte bent uitgenodigd om de informatiemarkt te bezoeken. De spreker behandelen de onderwerpen:

  • Een nierziekte, wat nu?
  • Thuishemodialyse
  • Diëtiste vertelt
  • Medisch maatschappelijk werk

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Daisy Adelmund, dialyseverpleegkundige, e-mail nefrologie@franciscus.nl.

Voorlichtingsmiddag ‘Leven met een nierziekte’: dinsdag 13 februari 2018; 14:15 – 16:30 uur

Locatie: Vergaderzaal (Grote Kerkzaal) van het Franciscus Gasthuis, Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam

sterren Gepubliceerd: zaterdag 03-02-2018
Bron: Franciscus Gasthuis Rotterdam | Nog geen reacties
Rotterdam: Nierdialoog over Leefstijl en zelfmanagement bij nierziekte

maandag 05-03-2018

Het Maasstad Ziekenhuis organiseert weer een Nierdialoog, een voorlichtingsavond voor nierpatiënten, familie en andere geïnteresseerden. Het thema van deze Nierdialoog is 'Leefstijl en zelfmanagement bij nierziekte'. De diagnose nierinsufficiëntie roept bij de patiënten vaak vragen op: hoe ga je hiermee om, en hoe richt je je leven in na de diagnose?

Tijdens de Nierdialoog is er een afvaardiging van het behandelteam aanwezig, waaronder een nefroloog, verpleegkundige, diëtiste en een maatschappelijk werker. Ook is de regionale patiëntenvereniging NPVR vertegenwoordigd.

De toegang is gratis; aanmelding is wel gewenst. Dat kan bij Bianca Folkers, telefoon 010-291 3075 of per mail naar folkersb@maasstadziekenhuis.nl

Nierdialoog Leefstijl en zelfmanagement: maandag 5 maart 2018; 19:30 - 21:00 uur (zaal open om 19:00)

Locatie: Maasstadzaal van het ziekenhuis, Maasstadweg 21, 3079 DZ Rotterdam

World Kidney Day »

donderdag 08-03-2018 World Kidney Day valt ieder jaar op de tweede donderdag in maart. Dit jaar is dat 8 maart: internationale vrouwendag. Het thema is dan ook vrouwen en nierziekten. In Nederland zal de aandacht vooral uitgaan naar de relatie tussen zwangerschap en nierziekten. Gedurende de dag zijn er in verschillende ziekenhuizen verspreid door het land informatiestands te vinden. Het VUmc pakt om 13:30 uit met een gratis toegankelijke beweegworkshop door Olga Commandeur.

Lees meer »

Groningen: Dialysesymposium »

vrijdag 09-03-2018 Dialyse Centrum Groningen (DCG), het UMCG en Martini Niercentrum organiseren op 9 maart samen het multidisciplinair Dialysesymposium, onder leiding van dagvoorzitter dr. Akin Özyilmaz. Het symposium behandelt verschillende thema’s die belangrijk zijn voor de gezondheid van de dialysepatiënt. Er is bijvoorbeeld aandacht voor speciale dialysetechnieken bij intoxicaties en voor kwetsbare patiënten.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.