Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

NVN: Extra Algemene Ledenvergadering

Wanneer: zaterdag 26-05-2012

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Nierpatiënten Vereniging Nederland zijn de wijzigingsvoorstellen voor de statuten en het huishoudelijk reglement besproken en goedgekeurd. Een extra ALV, met als enige agendapunt de wijziging van de statuten, is statutair noodzakelijk om het besluit rond de statutenwijziging, dat al besproken is op de ALV van november 2011, formeel te kunnen bekrachtigen.

NVN-leden kunnen zich voor deelname aanmelden via de NVN-site

Extra ALV van de NVN: zaterdag 26 mei 2012, 10:30 uur

Locatie: NVN kantoor, Groot Hertoginnelaan 34, 1405 EE Bussum

sterren Gepubliceerd: zondag 06-05-2012
Bron: NVN | Nog geen reacties


Promotie: Aanleg voor nierziekten bij HIV

dinsdag 07-07-2015

Annelot Schoffelen promoveert op haar onderzoek naar de HIV-zorg in Afrika op de lange termijn. Ook daar is HIV steeds vaker een chronische ziekte, met alle bijbehorende problemen als hart- en vaatziekten en nierschade.

Het beloop van een besmetting met HIV bij mensen van Afrikaanse afkomst kan anders zijn dan bij Westerse patiënten. Annelot Schoffelen laat zien dat genetische factoren mogelijk een rol spelen, bijvoorbeeld bij verschillen in het vóórkomen van opportunistische infecties en bij het ontstaan van chronische nierziekte. Inzicht in de effecten van de genetische opmaak van mensen met de Afrikaanse etniciteit kan bijdragen aan verbeterde HIV-zorg.

Promotie A. Schoffelen: dinsdag 7 juli 2015, 10:30 uur
Titel proefschrift: Treating HIV and African ethnicity; towards chronic care

Promotor: prof.dr. A.I.M. Hoepelman
Co-promotor: dr. R.E. Barth

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht

Promotie: De rol van het complementsysteem bij HUS »

woensdag 15-07-2015 Het hemolytisch uremisch syndroom (HUS) is een zeldzame, maar ernstige nierziekte, die in meer dan 90% van de gevallen wordt voorafgegaan door een infectie met de Shiga-like toxine producerende Escherichia coli (STEC-HUS) bacterie. In de andere gevallen kan HUS veroorzaakt worden door een activatie van het complementsysteem (onderdeel van het aangeboren immuunsysteem) door genetische afwijkingen (atypisch HUS of aHUS).

Lees meer »

World Transplant Games 2015 »

zondag 23-08-2015 t/m zondag 30-08-2015 Aan dit tweejaarlijkse evenement nemen sporters uit de hele wereld deel. Behalve hun sportiviteit is er één ding dat hen bindt: zij hebben allemaal een transplantatie ondergaan; meestal een orgaantransplantatie. De Nederlandse afvaardiging telt rond de 40 atleten, die uitkomen in wedstrijden in een breed scala van sporten: atletiek, zwemmen, wielrennen, tennis, badminton, volleybal, golf, tafeltennis en squash.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.