Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

NVN: Extra Algemene Ledenvergadering

Wanneer: zaterdag 26-05-2012

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Nierpatiënten Vereniging Nederland zijn de wijzigingsvoorstellen voor de statuten en het huishoudelijk reglement besproken en goedgekeurd. Een extra ALV, met als enige agendapunt de wijziging van de statuten, is statutair noodzakelijk om het besluit rond de statutenwijziging, dat al besproken is op de ALV van november 2011, formeel te kunnen bekrachtigen.

NVN-leden kunnen zich voor deelname aanmelden via de NVN-site

Extra ALV van de NVN: zaterdag 26 mei 2012, 10:30 uur

Locatie: NVN kantoor, Groot Hertoginnelaan 34, 1405 EE Bussum

sterren Gepubliceerd: zondag 06-05-2012
Bron: NVN | Nog geen reacties
Promotie: verplaatsingseffecten als gevolg van orgaanhandel

vrijdag 20-10-2017

Het verbod op de handel in menselijke organen en de toenemende vraag naar organen voor transplantatie sindsdien heeft geleid tot een zeer winstgevende ondergrondse transplantatie-industrie. Op deze zwarte markt worden patiënten en donoren uitgebuit door criminele netwerken en actoren die op zeer goed georganiseerde wijze illegale niertransplantaties faciliteren.

De organisatie van mensenhandel met het oogmerk van orgaanverwijdering is een dynamisch proces dat voortvloeit uit de wisselwerking tussen illegale marktdynamieken, de vaardigheden en netwerken van de daders en strafrechtelijke inspanningen. Als gevolg van lokaal ontoereikende juridische kaders en een gebrek aan kennis en ervaring met deze vorm van mensenhandel, is van handhaving nauwelijks sprake of heeft dit geleid tot verplaatsingseffecten als het gaat om het werkgebied of de modus operandi van de criminele organisaties.

Promotie Jessica de Jong: vrijdag 20 oktober 2017, 16:15 uur
Titel proefschrift: Human trafficking for the purpose of organ removal

Promotor: prof.dr. D. Siegel
Co-promotor: prof.dr. C.R.J.J. Rijken

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, 3512 JE Utrecht

NTV Young Professionals Netwerkdag »

vrijdag 20-10-2017 Netwerkdag voor young professionals, werkzaam in het transplantatie-werkveld en lid van de NTV. Hier vindt u informatie over programma en aanmelding.  NTV Young Professionals Netwerkdag: vrijdag 20 oktober 2017 Locatie: De Zilveren Vosch, Plompetorengracht 3, 3512 CA Utrecht 

Groningen: informatiebijeenkomst Dieet en leefstijl bij dialyse »

woensdag 25-10-2017 Dialyse Centrum Groningen (DCG) organiseert in oktober en november een serie van vijf informatiebijeenkomsten. De informatieavonden zijn bestemd voor alle nierpatiënten in Noord-Nederland. Op 25 oktober is de vierde bijeenkomst, met drie presentaties: M. Koops, diëtist L.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.