Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

NVN: Extra Algemene Ledenvergadering

 Wanneer: zaterdag 26-05-2012

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Nierpatiënten Vereniging Nederland zijn de wijzigingsvoorstellen voor de statuten en het huishoudelijk reglement besproken en goedgekeurd. Een extra ALV, met als enige agendapunt de wijziging van de statuten, is statutair noodzakelijk om het besluit rond de statutenwijziging, dat al besproken is op de ALV van november 2011, formeel te kunnen bekrachtigen.

NVN-leden kunnen zich voor deelname aanmelden via de NVN-site

Extra ALV van de NVN: zaterdag 26 mei 2012, 10:30 uur

Locatie: NVN kantoor, Groot Hertoginnelaan 34, 1405 EE Bussum

sterren Gepubliceerd: zondag 06-05-2012
Bron: NVN | Nog geen reacties


Promotie: Nierfunctie op lange termijn in spina bifida-patiŽnten

donderdag 24-04-2014

Spina bifida is een aangeboren aandoening van het ruggenmerg die aanleiding kan geven tot tal van problemen in het gehele lichaam, dus ook de blaas en de nieren. Deze patiënten worden in hun jeugd door de kinderarts gevolgd - maar het is relatief onbekend wat er gebeurt als ze volwassen worden.

Promovendus P.W. Veenboer deed onderzoek in een relatief grote groep volwassen spina bifida-patiënten, met vragenlijsten, bezoek aan de polikliniek en aanvullende onderzoeken. Dit proefschrift laat zien dat de meeste patiënten het goed doen wat betreft nierfunctie, maar dat incontinentie en andere fysieke en psychosociale problemen nog relatief veel voorkomen. Patiënten zouden idealiter ieder jaar op een gespecialiseerde polikliniek moeten komen, op indicatie moeten worden doorgestuurd naar specialisten, en slechts indien nodig (bij klachten bijvoorbeeld) meer aanvullend onderzoek van de urinewegen moeten krijgen.

Promotie drs. P.W. Veenboer: donderdag 24 april 2014, 12:45 uur
Titel proefschrift: Long-term urological outcomes in spinal dysraphism

Promotores: prof. dr. J.L.H.R. Bosch en prof. dr. T.P.V.M. de Jong
Co-promotores: dr. L.M.O. de Kort en dr. F.W.A. van Asbeck

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, 3512 JE Utrecht

Maastricht: EVC Symposium Vaattoegang »

dinsdag 13-05-2014 Tijdens de European Vascular Course vindt een symposium plaats over alle facetten van vaattoegangszorg. Het symposium richt zich op verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en vasculair diagnostisch laboranten. Verschillende sprekers behandelen uiteenlopende aspecten van de vaattoegang bij dialyse. De kosten voor deelname bedragen € 100,-. Meer informatie over programma en aanmelding vindt u op de EVC-site.

Lees meer »

NVN Klimweekends voor jongeren in de Eifel »

vrijdag 16-05-2014 t/m zondag 18-05-2014 De Nierpatiënten Vereniging Nederland organiseert dit jaar twee klimweekenden in de Eifel voor jongeren. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Data en doelgroepen: Van 16 t/m 18 mei voor jongeren van 17 – 20 jaar Van 20 t/m 22 juni voor jongeren van 12 – 16 jaar Inschrijving is mogelijk tot 1 mei via een formulier op deze site. Locatie: De groepen verblijven in een bungalow op het Landalpark in Heimbach.

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.