Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Het NierNieuws Kerstmenu is er weer voor iedereen

Door Merel Dercksen en Jeroen van Setten 


Rijsttimbaaltjes. Klik voor een vergroting

Rijsttimbaaltjes

Taartje met broccoli en mozzarella. Klik voor een vergroting

Taartje met broccoli en mozzarella

Vlammende bitterkoekjespudding. Klik voor een vergroting

Vlammende bitterkoekjespudding

Het inmiddels traditionele NierNieuws Kerstmenu biedt ook in 2009 weer een uitgebalanceerde combinatie van lekkere en toch niervriendelijke gerechten, die er feestelijk uitzien en tegelijkertijd relatief makkelijk te bereiden zijn.

Alle gerechten zijn voorzien van een volledige analyse en ook de verschillende keuzemenu's zijn apart voor u berekend. De zonder zout bereide recepten zijn stuk voor stuk bedacht en voor u voorgekookt en -geproefd door onze redactie.

Tip: Gebruik de wijn en Provençaalse kruiden uit de NierNieuws webwinkel!

Klik nu hier om het volledige menu in PDF formaat te downloaden en af te drukken. 

De redactie wenst u heel smakelijk eten! 

 

Rijsttimbaaltje
======
Taartje met broccoli en mozzarella
of
Varkenshaasje met rode wijnsaus
======
Vlammende bitterkoekjespudding

sterren Reacties (2)

Reacties

 • Marieke
  06-12-2009 14:26

  Heerlijk, wat leuk dat jullie dit voor iedereen weer bedenken.
  Toppie
  Marieke

 • giacomo solo, den haag
  06-12-2009 14:19

  Wat een heerlijke recepten !!!
  Giacomo Solo
  Restaurant Roma

Reageer op dit artikel


NierNieuws Kerstmenu 2013: framboos op de taart!

Sinterklaas is nog maar net in het land, maar u maakt vast al plannen voor de kerstdagen. En daar hoort lekker eten bij! Onze koks Aranka en Merel zijn er weer in geslaagd om een heerlijk kerstmenu samen te stellen. Dit jaar hebben we gekozen voor een klassiek driegangenmenu. Van elke gang apart en van het volledige menu geven we een analyse van de voor nierpatiënten belangrijke voedingsstoffen. Zo kunt u zelf bepalen of het in uw dieet past. Hier en daar geven we ook een tip als alternatief.

Donderdag kreeg u van ons het voorgerecht: witlofschuitjes met garnalensalade. Vrijdag gingen we verder met het hoofdgerecht en zaterdag een bijgerecht. Vandaag, zondag, is het hele menu compleet. Alle recepten zijn voor twee personen, tenzij anders vermeld.

Lees meer »

Het NierNieuws Kerstmenu komt eraan! »

De dagen worden korter, lichtjes verschijnen: het is weer tijd voor het NierNieuws Kerstmenu. Ook dit jaar weer werkte onze redactie daarvoor samen met Aranka Wessels, bekend van haar blog met zoutarme recepten. Volgende week vindt u hier op vier dagen achter elkaar de recepten voor het Kerstmenu 2013. Dit jaar eten we klassiek, vol rijke luxe. Maar toch met recepten die door iedereen te maken zijn. Kookt u mee?

NierNieuws Kerstmenu 2012 »

Het NierNieuws Kerstmenu is er weer. Niervriendelijke recepten zonder vlees, maar daarom niet minder lekker. Dit jaar een eenvoudig driegangenmenu dat u desgewenst kunt uitbreiden voor diegenen die geen dieet volgen. Maar vergis u niet, het voorgestelde menu is machtiger dan het op het eerste gezicht lijkt. De gangen zijn weer voorzien van een volledige analyse. Natrium, kalium, eiwit, fosfaat, koolhydraten, vet en kilocalorieën zijn per gerecht en voor het hele menu duidelijk vermeld.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.