Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Turks-Nederlandse wandelaar in Istanbul gearriveerd

Door Merel Dercksen 

Sedat Cakir heeft zijn wandeltocht van Zandvoort naar Istanbul voltooid. Afgelopen weekend werd hij door de Nederlandse consul in Turkije ontvangen. Met zijn tocht heeft hij geld ingezameld voor de stichting Atay, die zich inzet voor mensen met kanker en nierpatiŽnten.

Onder de noemer 'Wandelen voor integratie' vertrok Sedat Cakir op 25 april vanuit Zandvoort. Op weg naar Turkije, zijn geboorteland. Een afstand van ruim 2.800 kilometer, die hij in 110 dagen wilde afleggen. Dat is gelukt: afgelopen zaterdag, de 108ste dag, werd hij ontvangen door consul-generaal Onno Kervers op het Nederlandse consulaat in Istanbul.

Cakirs voettocht was ook een sponsortocht. De sponsorgelden die hij binnen heeft gehaald, komen ten goede aan de Stichting Atay. Deze Nederlandse stichting is opgericht om Turkse dialysepatiŽnten te ondersteunen, door dialysecentra te moderniseren. In Nederland geeft de stichting voorlichting over zorg aan allochtone patiŽnten

sterren Gepubliceerd: maandag 10-08-2009
Bron: Wandelen voor integratie | Nog geen reacties
NVN viert veertigjarig bestaan

Op zaterdag 25 november heeft de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) haar 40-jarig bestaan gevierd. De Prodentfabriek in Amersfoort stond de hele dag in het teken van dit heugelijke feit. De festiviteiten begonnen om 11:00 uur en werden afgesloten om 16:00 uur.

De dag begon met een welkomstwoord van NVN-voorzitter Jan van Cruchten. Hij vertelde onder andere dat de NVN initieel is ontstaan voor en door dialysepatiënten. Daarna konden de in groten getale aanwezige leden kiezen uit diverse workshops.

Hanneke Groenteman was de dagvoorzitter en leidde gedurende de dag twee 'Lagerhuisdebatten'. Daarin werden prikkelende stellingen besproken tussen voor- en tegenstanders van uitspraken als 'De huisarts weet te weinig af van nierziekten' en 'Mensen uit mijn omgeving begrijpen niet wat een nierziekte inhoudt'.

Verder konden de aanwezigen deelnemen aan een workshop van de beroemde tv-kok Pierre Wind, die heerlijke 'niervriendelijke' hapjes maakte en de aanwezigen uitnodigde mee te koken.

Lees meer »

Oostenrijker nieuwe voorzitter Europese transplantatie-organisatie »

De Oostenrijkse chirurg Stefan Schneeberger wordt de nieuwe voorzitter van de European Society for Organ Transplantation (ESOT). Volgende week, tijdens het jaarlijkse congres van de organisatie, vindt de functieoverdracht plaats. ESOT is een koepelorganisatie die verschillende secties en commissies verenigt. Die houden zich op hun beurt bijvoorbeeld bezig met opleiding, maar ook specifieke organen kennen hun eigen sectie. Het voorzitterschap wordt toegekend voor een periode van twee jaar.

Lees meer »

De Vierdaagse: niet alleen voor 'gezonde' mensen »

De feestelijkheden zijn allang in volle gang, maar morgen gaat het echt los: De Nijmeegse Vierdaagse. Het grootste wandelfestijn ter wereld, met meer dan 42.000 deelnemers die in vier dagen 120, 160 of 200 kilometer afleggen. Allemaal op weg naar de Via Gladiola en het felbegeerde – inmiddels Koninklijk erkende - Vierdaagsekruisje. Maar dat dit '42.000 oergezonde' mensen zouden zijn, blijkt absoluut niet waar.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.