Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Turks-Nederlandse wandelaar in Istanbul gearriveerd

Door Merel Dercksen 

Sedat Cakir heeft zijn wandeltocht van Zandvoort naar Istanbul voltooid. Afgelopen weekend werd hij door de Nederlandse consul in Turkije ontvangen. Met zijn tocht heeft hij geld ingezameld voor de stichting Atay, die zich inzet voor mensen met kanker en nierpatiŽnten.

Onder de noemer 'Wandelen voor integratie' vertrok Sedat Cakir op 25 april vanuit Zandvoort. Op weg naar Turkije, zijn geboorteland. Een afstand van ruim 2.800 kilometer, die hij in 110 dagen wilde afleggen. Dat is gelukt: afgelopen zaterdag, de 108ste dag, werd hij ontvangen door consul-generaal Onno Kervers op het Nederlandse consulaat in Istanbul.

Cakirs voettocht was ook een sponsortocht. De sponsorgelden die hij binnen heeft gehaald, komen ten goede aan de Stichting Atay. Deze Nederlandse stichting is opgericht om Turkse dialysepatiŽnten te ondersteunen, door dialysecentra te moderniseren. In Nederland geeft de stichting voorlichting over zorg aan allochtone patiŽnten

sterren Gepubliceerd: maandag 10-08-2009
Bron: Wandelen voor integratie | Nog geen reacties
Geslaagde verwenavond WKZ

Veel lachen, ontspanning en herkenning. Woensdag 7 maart boden het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Bureau Sterrenstof, de Universiteit Utrecht en NierNieuws moeders van jonge nierpatiënten die in het WKZ onder behandeling zijn, een verwenavond aan. Zeer geslaagd, volgens alle betrokkenen.

Even een avond in de watten gelegd worden en plezier maken, in plaats van zorgen. Na een gezamenlijke maaltijd in het voor de gelegenheid tot restaurant omgetoverde kindertheater, gaf stresscounselor en natuurvoedingsadviseur Marileen Louwerse de aftrap. Zij liet voelen wat 1 minuut ontspannen je kan brengen, en dat tijdgebrek daarom geen reden is om geen aandacht aan je eigen rust te besteden. Haar vraag naar de ideeën van de moeders die stressverhogend werken ('als ik een ander inschakel om voor mijn kind te zorgen ben ik geen goede moeder') leidde tot gesprekken die de hele avond hadden kunnen duren.

Maar er was meer te doen: creatief aan de slag met kaarten maken of corsages, handmassage, nagels laten lakken of andere schoonheidsbehandeling ondergaan, en een kleuradvies krijgen. En natuurlijk onder het genot van een kopje thee met cake met elkaar in gesprek gaan. Hiervoor zorgden Claudia Rosbergen van The Rocks Workshops, Cheyenne van den Bemd, de dames van MM Beauty&Sense en Jeanine Houben van Kleurstudio Ede. 

Lees meer »

Zwangerschap en nierziekte: geen vanzelfsprekende combinatie »

Als vrouw met nierproblemen kon je tot niet zo lang geleden maar beter niet proberen zwanger te raken: dat leverde te grote risico's voor moeder en kind op. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden, maar zwanger worden is voor nierpatiënten nog steeds niet vanzelfsprekend. Op 8 maart is het World Kidney Day én internationale vrouwendag. Reden om de aandacht te vestigen op 'vrouwen en nieren'. Op World Kidney Day wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor nierziekten.

Lees meer »

Guinness book of records: 48 jaar aan de dialyse »

De Canadees Jean-Pierre Gravel dialyseert sinds zijn elfde jaar drie keer week, en is nu 59. Dat betekent een record van 48 jaar dialyse dat het waard is om in het Guinness Book of Records te worden opgenomen. Gravel is nooit getransplanteerd geweest en doet zijn artsen doorlopend verbaasd staan. Dat schrijft Le Journal de Montréal. Bij zijn geboorte had Jean-Pierre Gravel alleen een rechternier, en die stopte ermee toen hij 11 jaar oud was. Daarna begon hij met dialyseren.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.