Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Turks-Nederlandse wandelaar in Istanbul gearriveerd

Door Merel Dercksen 

Sedat Cakir heeft zijn wandeltocht van Zandvoort naar Istanbul voltooid. Afgelopen weekend werd hij door de Nederlandse consul in Turkije ontvangen. Met zijn tocht heeft hij geld ingezameld voor de stichting Atay, die zich inzet voor mensen met kanker en nierpatiënten.

Onder de noemer 'Wandelen voor integratie' vertrok Sedat Cakir op 25 april vanuit Zandvoort. Op weg naar Turkije, zijn geboorteland. Een afstand van ruim 2.800 kilometer, die hij in 110 dagen wilde afleggen. Dat is gelukt: afgelopen zaterdag, de 108ste dag, werd hij ontvangen door consul-generaal Onno Kervers op het Nederlandse consulaat in Istanbul.

Cakirs voettocht was ook een sponsortocht. De sponsorgelden die hij binnen heeft gehaald, komen ten goede aan de Stichting Atay. Deze Nederlandse stichting is opgericht om Turkse dialysepatiënten te ondersteunen, door dialysecentra te moderniseren. In Nederland geeft de stichting voorlichting over zorg aan allochtone patiënten

sterren Gepubliceerd: maandag 10-08-2009
Bron: Wandelen voor integratie | Nog geen reacties
Bestel nu de ansichtkaart WKD 2018!

Op initiatief van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie en NierNieuws heeft illustrator Dimitri Laktionov een ansichtkaart ontworpen rondom het thema van World Kidney Day 2018: vrouwen en nieren. U kunt deze kaart nu bestellen om uit te delen op 8 maart.

Na een succesvolle editie voor het VUmc ter gelegenheid van World Kidney Day 2017, heeft Laktionov dit jaar een ansichtkaart ontworpen die landelijk gebruikt kan worden. Ieder ziekenhuis, dialysecentrum, patiëntenvereniging of ander die aandacht wil besteden aan World Kidney Day 2018 kan een set kaarten bestellen. En die dan bijvoorbeeld uitdelen aan bezoekers van de vele informatiestands die op 8 maart in het land bemand worden, of opsturen naar relaties.

De kaart is aan de achterzijde voorzien van het logo van World Kidney Day en voorgedrukte ruimte voor een adres en verwijst naar www.worldkidneyday.nl.

Lees meer »

Tilburgse uroloog zet in op preventie nierfalen Suriname »

De Tilburgse uroloog Paul Kil heeft met zijn stichting DutchStone een bijdrage geleverd aan de behandeling van nierstenen in Suriname. Nu gaat hij zich op preventie van nierschade richten. Suriname kent verhoudingsgewijs heel veel dialysepatiënten en hun aantal blijft stijgen. Een niet te verwaarlozen deel van de ziektegevallen is het gevolg van beïnvloedbare factoren als diabetes, overgewicht, onbehandelde hoge bloeddruk en zout eten.

Lees meer »

Rijnstate werft fondsen voor dialysefietsen »

Patiënten op de dialyseafdeling van Rijnstate Arnhem rijden vanaf dinsdag 20 februari de Elfstedentocht. Niet op de schaats, maar op een dialysefiets. Terwijl ze dialyseren, kunnen ze via een computerscherm virtueel een deel van het parcours van de Elfstedentocht afleggen. Oud-wielrenner Steven Rooks opent op 20 februari de fietsactiviteit.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.