Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Risotto met gehakt

Ingrediënten:
1 ui
200 gr prei
6 worteltjes
100 gr broccoli
150 gr gehakt
2 el boter
kerrie, knoflookpoeder, paprikapoeder
150 gr rijst
300 ml water
bieslook (eventueel)


Bereiding:
Snijd de ui fijn, de prei in ringen en de worteltjes in kleine stukjes. Snijd de roosjes van de broccoli en snijd de stronkjes in stukjes. Bak het gehakt rul in de hete boter en voeg de kruiden en de fijngesneden groenten toe; houd de broccoliroosjes nog apart. Bak de groenten in ca. 5 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. Giet het water erbij en laat de rijst op een zacht vuurtje in ca. 20 minuten gaar worden. Schep na ca. 15 minuten de broccoliroosjes door de rijst. Strooi eventueel fijngesneden bieslook over de risotto.

Voedingsstoffen:
24 g eiwit, 100 mg natrium, 900 mg kalium per persoon

Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Soort gerecht: Hoofdgerecht, vlees
Bron: Eten met plezier, een uitgave van de Nierstichting

sterren Nog geen reacties


NierNieuws Kerstmenu 2013: framboos op de taart!

Sinterklaas is nog maar net in het land, maar u maakt vast al plannen voor de kerstdagen. En daar hoort lekker eten bij! Onze koks Aranka en Merel zijn er weer in geslaagd om een heerlijk kerstmenu samen te stellen. Dit jaar hebben we gekozen voor een klassiek driegangenmenu. Van elke gang apart en van het volledige menu geven we een analyse van de voor nierpatiënten belangrijke voedingsstoffen. Zo kunt u zelf bepalen of het in uw dieet past. Hier en daar geven we ook een tip als alternatief.

Donderdag kreeg u van ons het voorgerecht: witlofschuitjes met garnalensalade. Vrijdag gingen we verder met het hoofdgerecht en zaterdag een bijgerecht. Vandaag, zondag, is het hele menu compleet. Alle recepten zijn voor twee personen, tenzij anders vermeld.

Lees meer »

Het NierNieuws Kerstmenu komt eraan! »

De dagen worden korter, lichtjes verschijnen: het is weer tijd voor het NierNieuws Kerstmenu. Ook dit jaar weer werkte onze redactie daarvoor samen met Aranka Wessels, bekend van haar blog met zoutarme recepten. Volgende week vindt u hier op vier dagen achter elkaar de recepten voor het Kerstmenu 2013. Dit jaar eten we klassiek, vol rijke luxe. Maar toch met recepten die door iedereen te maken zijn. Kookt u mee?

NierNieuws Kerstmenu 2012 »

Het NierNieuws Kerstmenu is er weer. Niervriendelijke recepten zonder vlees, maar daarom niet minder lekker. Dit jaar een eenvoudig driegangenmenu dat u desgewenst kunt uitbreiden voor diegenen die geen dieet volgen. Maar vergis u niet, het voorgestelde menu is machtiger dan het op het eerste gezicht lijkt. De gangen zijn weer voorzien van een volledige analyse. Natrium, kalium, eiwit, fosfaat, koolhydraten, vet en kilocalorieën zijn per gerecht en voor het hele menu duidelijk vermeld.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.