Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Rotterdam: Nierdialoog over Leefstijl en zelfmanagement bij nierziekte

Wanneer: maandag 05-03-2018

Het Maasstad Ziekenhuis organiseert weer een Nierdialoog, een voorlichtingsavond voor nierpatiënten, familie en andere geïnteresseerden. Het thema van deze Nierdialoog is 'Leefstijl en zelfmanagement bij nierziekte'. De diagnose nierinsufficiëntie roept bij de patiënten vaak vragen op: hoe ga je hiermee om, en hoe richt je je leven in na de diagnose?

Tijdens de Nierdialoog is er een afvaardiging van het behandelteam aanwezig, waaronder een nefroloog, verpleegkundige, diëtiste en een maatschappelijk werker. Ook is de regionale patiëntenvereniging NPVR vertegenwoordigd.

De toegang is gratis; aanmelding is wel gewenst. Dat kan bij Bianca Folkers, telefoon 010-291 3075 of per mail naar folkersb@maasstadziekenhuis.nl

Nierdialoog Leefstijl en zelfmanagement: maandag 5 maart 2018; 19:30 - 21:00 uur (zaal open om 19:00)

Locatie: Maasstadzaal van het ziekenhuis, Maasstadweg 21, 3079 DZ Rotterdam

sterren Gepubliceerd: vrijdag 02-02-2018
Bron: Maasstad Ziekenhuis Rotterdam | Nog geen reacties
World Kidney Day

donderdag 08-03-2018

World Kidney Day valt ieder jaar op de tweede donderdag in maart. Dit jaar is dat 8 maart: internationale vrouwendag. Het thema is dan ook vrouwen en nierziekten. In Nederland zal de aandacht vooral uitgaan naar de relatie tussen zwangerschap en nierziekten.

Gedurende de dag zijn er in verschillende ziekenhuizen verspreid door het land informatiestands te vinden. Het VUmc pakt om 13:30 uit met een gratis toegankelijke beweegworkshop door Olga Commandeur. In Doetinchem krijgen dialysepatiënten een verwendag door scholieren aangeboden en kunnen ze op 11 maart naar een minisymposium. Moeders van Utrechtse nierpatiëntjes worden de avond voorafgaand, 7 maart, in de watten gelegd.

Een uitgebreider overzicht van de activiteiten in Nederland is te vinden op www.worldkidneyday.nl. Op de internationale site www.worldkidneyday.org is een wereldwijd overzicht te zien en kan campagnemateriaal gedownload worden.

De Nederlandse Federatie voor Nefrologie en NierNieuws zullen een persbericht doen uitgaan naar de (landelijke) media om World Kidney Day en het thema van dit jaar onder de aandacht te brengen.

World Kidney Day: donderdag 8 maart 2018

Locatie: landelijk

Groningen: Dialysesymposium »

vrijdag 09-03-2018 Dialyse Centrum Groningen (DCG), het UMCG en Martini Niercentrum organiseren op 9 maart samen het multidisciplinair Dialysesymposium, onder leiding van dagvoorzitter dr. Akin Özyilmaz. Het symposium behandelt verschillende thema’s die belangrijk zijn voor de gezondheid van de dialysepatiënt. Er is bijvoorbeeld aandacht voor speciale dialysetechnieken bij intoxicaties en voor kwetsbare patiënten.

Lees meer »

Lezing: Activatie van dendritische cellen »

maandag 12-03-2018 Lezing J. Ruben: maandag 12 maart 2018, 16:30-17:30 uur Titel: Activation of plasmacytoid dendritic cells: Alternative facts on oligodeoxynucleotides Locatie: CZ3 LUMC, Leiden

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.