Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: complementsysteem in modellen van nierschade

Wanneer: dinsdag 25-04-2017

Promotie J.P. Kotimaa: dinsdag 25 april 2017, 15:00 uur
Titel proefschrift: Analysis of complement in experimental models of renal injury and disease

Promotor: prof. dr. C van Kooten

Locatie: Academiegebouw, Rapenburg 73, Leiden

sterren Gepubliceerd: donderdag 23-03-2017
Bron: Universiteit Leiden | Nog geen reacties


Benefietavond voor Nijmeegs onderzoek naar oorzaken nefrotisch syndroom

maandag 08-05-2017

De FortaFoundation organiseert op 8 mei 2017 een benefietavond, waarvan de opbrengst ten goede komt aan onderzoek naar de oorzaak en nieuwe behandelingen van nefrotisch syndroom.

Het nefrotisch syndroom is een vrij zeldzame en onbekende ziekte waarover nog onvoldoende kennis bestaat. De afdeling Nierziekten van het Radboudumc in Nijmegen is een landelijk expertisecentrum op het gebied van nefrotisch syndroom. Artsen uit het Radboudumc zoeken samen met buitenlandse onderzoekers naar oorzaken nieuwe behandelingen. Internist-nefroloog dr. Rutger Maas van het Radboudumc gaat in 2017 een jaar deelnemen aan een onderzoek in Parijs naar de vermeende oorzaken van dit ziektebeeld. Meer over dit onderzoek leest u hier, in een interview met Rutger Maas.

Lees meer »

Leiden: nascholing voor dialyseverpleegkundigen »

woensdag 17-05-2017 Het LUMC organiseert tweemaal een eendaagse nascholing voor dialyseverpleegkundigen. Onderwerpen onder andere:   Shunt Donor vanuit perspectief Eurotransplant Klinisch redeneren bij casuïstiek   De kennis en vaardigheden die u opdoet zijn direct toepasbaar in de klinische praktijk. Er is accreditatie aangevraagd. Na het volgen van het volledige programma ontvangen deelnemers tevens een certificaat van het LUMC.

Lees meer »

Alkmaar: informatieavond over peritoneale dialyse »

woensdag 17-05-2017 Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert in het ziekenhuis in Alkmaar een informatieavond over buikspoeling. Tijdens en na het programma is er gelegenheid om vragen te stellen. Dialysepatiënten en hun naasten zijn welkom. Sprekers: mevrouw J. Oudhuis (dialyseverpleegkundige), de heer C. Bebber, (diëtist), mevrouw I. Faber (maatschappelijk werker). Ook is er een patiënt die zijn eigen ervaringen met peritoneale dialyse deelt. U kunt de avond kosteloos bijwonen.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.