Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Dianet 50 jaar in thuisdialyse

Dianet werd vandaag precies 50 jaar geleden opgericht en viert dus zijn 10de lustrum. Dianet komt voort uit de Stichting Thuisdialyse, gevestigd in een eenvoudige keet in de tuin van het Ooglijders Gasthuis in Utrecht. De drijvende kracht erachter was prof. Evert Dorhout Mees. Dorhout Mees was de laatste jaren van zijn leven ook adviseur van NierNieuws. Hij overleed helaas twee jaar geleden waardoor hij dit lustrum niet meer kon meemaken. 

In 2018 staan er verschillende activiteiten bij Dianet op het programma waarmee aandacht gevraagd wordt voor het 50-jarig bestaan. Zo stond eerder deze week een keynotesessie tijdens de Nederlandse Nefrologiedagen in het teken van 50 jaar thuisdialyse. Eind september staat een feestelijk uitje voor alle patiŽnten op het programma. In oktober organiseert Dianet een symposium voor alle relaties en samenwerkingspartners.

Het jubileumlogo siert het hele jaar de bedrijfsauto’s van Dianet. Bovendien wordt op de socialmediakanalen ook regelmatig aandacht aan het jubileumjaar geschonken.

sterren Gepubliceerd: donderdag 29-03-2018 | Reacties (1)

Reacties

Reageer op dit artikel

  • Mien Vos
    30-03-2018 09:38

    Ben benieuwd of ik als oud medewerker (1990-2009) er nog iets van gewaar zal worden. Het waren mooie en bijzondere jaren daar aan de Brennerbaan in Utrecht.
Microsensor gaat hemodialyse straks online aanpassen

Onderzoekers van de TU Eindhoven hebben een microsensor ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om de samenstelling van de (hemo)dialysevloeistof direct te monitoren en bij te sturen. Daarmee is de belangrijkste horde genomen op weg naar maatwerkdialyse. Patiëntspecifieke dialyse zal de ernstige neveneffecten van het gebruik van standaard dialysevloeistof voor een belangrijk deel wegnemen denkt Manoj Kumar Sharma, die op 29 maart op zijn onderzoek naar deze sensor hoopt te promoveren.

Een microscoopopname van het microsysteem. Horizontaal loopt
het fluorescerende buisje van 0,2 millimeter (horizontaal). De zes
andere stroken zijn zeer dunne glasvezels die het licht opvangen
voor analyse. De vijftien punten in het midden zijn micropilaartjes,
die zorgen voor extra oppervlak bekleed met fluorescerende
sensormoleculen, wat de lichtsterkte verhoogt.

Lees meer »

Rijnstate werft fondsen voor dialysefietsen »

Patiënten op de dialyseafdeling van Rijnstate Arnhem rijden vanaf dinsdag 20 februari de Elfstedentocht. Niet op de schaats, maar op een dialysefiets. Terwijl ze dialyseren, kunnen ze via een computerscherm virtueel een deel van het parcours van de Elfstedentocht afleggen. Oud-wielrenner Steven Rooks opent op 20 februari de fietsactiviteit.

Lees meer »

Europa pompt 6,4 miljoen in onderzoek hemodiafiltratie »

De Europese Commissie heeft in het kader van het Horizon 2020-programma ruim 6,4 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld aan een internationaal consortium onder leiding van UMC Utrecht-nefroloog Peter Blankestijn. Blankestijn gaat in circa 60 centra in acht Europese landen een gerandomiseerde klinische studie doen naar hemodiafiltratie. 'Het vermoeden bestaat al langer dat deze methode, die sinds ongeveer tien jaar wordt toegepast, beter is voor de patiŽnt.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.