Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Afscheid nemen bestaat niet!

“Afscheid nemen bestaat niet” is een lied van Marco Borsato, waar de tekst aangeeft dat je elkaar na een afscheid toch op de een of andere manier weer treft. Tja, dan hoef je eigenlijk ook geen afscheid te nemen, nietwaar!?

In het christelijke geloof is er eigenlijk na de dood geen afscheid want er is een weerzien in de hemel of de hel. Ook de Islam kent een “soort” leven na de dood en ook het Hindoeïsme. Dat is toch een hele geruststelling voor een gelovig mens. Alhoewel ik rooms-katholiek ben opgevoed, geloof ik niet in het hiernamaals. Ik ben een nuchter mens, maar ik denk omdat Nederland een klein land is, dat de kans op een wedertreffen groot is. Hoe vaak gebeurt het niet dat je iemand treft in een heel andere situatie waarvan je de persoon kent?

Na 27 columns van mij voor NierNieuws heb ik besloten er een punt achter te zetten. Het is steeds moeilijker om steeds weer om de 2 weken een nieuwe column te verzinnen die ook nog met dialyse te maken heeft. De inspiratie is een beetje uitgedoofd helaas. Maar een afscheid van mij als schrijver zit er zeker niet in, want zodra er een nieuwe uitdaging komt ga ik die zeker weer aan en dan duik ik voor het toetsenbord om een stuk te gaan “schrijven”.

Ik dank u allen voor uw aandacht voor mijn columns en voor de reacties daarop. Ik hoop dat NierNieuws snel weer een dialyseverpleegkundige vindt om het stokje over te nemen. Cor wenst u allen veel geluk en wijsheid toe voor nu en in de toekomst.

sterren Gepubliceerd: donderdag 23-01-2014 | Nog geen reacties


Het nocebo-effect

Ze is zoals verwacht veel te vroeg. Als ik plaatsneem in de wachtkamer van een groot Amsterdams ziekenhuis, blijken we elkaar beneden te hebben gemist. ‘Ik heb je helemaal niet gezien’ zegt ze verbaasd en geeft mij drie kussen. ‘Ik ben hier al een tijdje hoor’ zeg ik met een glimlach. ‘Ik heb er niet op gelet beneden of ik je zag. Kom: ga even lekker zitten. Wil je wat drinken?’ Eigenlijk is het heel bijzonder dat ik hier vandaag ben. Ze ondergaat dit namelijk liever alleen. ‘Dan kan ik de dingen eerst zelf verwerken, voordat ik er met anderen over praat. Anders stort ik in.’

Een half jaar geleden heeft ze een ingewikkelde handoperatie ondergaan. Na zes weken in het gips en een verblijf in een tijdelijk zorgcentrum, valt het resultaat tegen. Ondanks een gespecialiseerde revalidatietherapie in een handcentrum, lijkt alle moeite voor niets geweest: ze moet nog steeds met twee handen een kopje oppakken: met één hand lukt dat niet.

Lees meer »

Jacques' Muziek en Woordkeuze - 88 »

Als je je gehaast voelt, maak dan eens een omweg. Oosterse wijsheid               Dorothy Moore: All night blues Erick en Sanne: Aan mijn darling Michael Bolton : A time for letting go Let op: Veel van Jacques' muziek is alleen goed te beluisteren via Microsoft Internet Explorer.

Jacques' Muziek en Woordkeuze - 87 »

Luister goed naar wat er wordt gezegd. Luister beter naar wat er niet wordt gezegd. Charles ‘Charlie’ Carroll Finn               Selena: Como la flor Dierks Bentley : Distant shore Freddy Fender & Bellamy Brothers: Vertical expression Let op: Veel van Jacques' muziek is alleen goed te beluisteren via Microsoft Internet Explorer.

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.