Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

Promotie: bescherming nieren bij claudicatiotherapie

Wanneer: vrijdag 29-09-2017

Slagaderverkalking in de benen is een belangrijk gezondheidsprobleem waarvoor steeds meer patiënten gedotterd worden. Een risico van deze ingreep is het ontwikkelen van acute en langetermijn-nierfunctieschade als gevolg van de toediening van contrastvloeistof.

Het proefschrift van Tim Sigterman toont aan dat patiënten die gedotterd werden meer nierfunctieschade oplopen dan patiënten die behandeld worden met looptherapie voor hun etalagebenen. Daarnaast is aangetoond dat 1 op de 8 patiënten (13%) acute nierschade oploopt als gevolg van de dotterbehandeling met contrast. Om deze complicaties te voorkomen, wordt een alternatief gezocht. Dit is het eerste onderzoek waarbij patiënten werden gedotterd met behulp van echo zonder contrastmiddel. De resultaten tonen aan dat dit een veilige en effectieve methode is.

Promotie T.A. Sigterman: vrijdag 29 september 2017, 16:00 uur
Titel proefschrift: Renal function after endovascular intervention; in patients with peripheral arterial disease

Promotor: prof.dr. G.W. Schurink
Co-promotor: dr. L. Bouwman

Locatie: bestuursgebouw Univ. Maastricht, Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK Maastricht

sterren Gepubliceerd: maandag 18-09-2017
Bron: Univ. Maastricht | Nog geen reacties
Promotie: verplaatsingseffecten als gevolg van orgaanhandel

Het verbod op de handel in menselijke organen en de toenemende vraag naar organen voor transplantatie sindsdien heeft geleid tot een zeer winstgevende ondergrondse transplantatie-industrie. Op deze zwarte markt worden patiënten en donoren uitgebuit door criminele netwerken en actoren die op zeer goed georganiseerde wijze illegale niertransplantaties faciliteren.

De organisatie van mensenhandel met het oogmerk van orgaanverwijdering is een dynamisch proces dat voortvloeit uit de wisselwerking tussen illegale marktdynamieken, de vaardigheden en netwerken van de daders en strafrechtelijke inspanningen. Als gevolg van lokaal ontoereikende juridische kaders en een gebrek aan kennis en ervaring met deze vorm van mensenhandel, is van handhaving nauwelijks sprake of heeft dit geleid tot verplaatsingseffecten als het gaat om het werkgebied of de modus operandi van de criminele organisaties.

Promotie Jessica de Jong: vrijdag 20 oktober 2017, 16:15 uur
Titel proefschrift: Human trafficking for the purpose of organ removal

Promotor: prof.dr. D. Siegel
Co-promotor: prof.dr. C.R.J.J. Rijken

Locatie: Academiegebouw, Domplein 29, 3512 JE Utrecht

Promotie: Ischemie bij niertransplantatie »

Promotie Line Heylen: woensdag 6 september 2017, 16:30 uurTitel proefschrift: Ischemia in kidney transplantation: clinical risk factor and epigenetic modifier Promotor: prof. dr. B. SprangersCo-promotores: prof. dr. D. Lambrechts en prof. dr. M. Naesens Locatie: Aula van de Tweede Hoofdwet, 01.02, Kasteelpark Arenberg 41, 3001 Heverlee, België

Promotie: Sunitinib bij uitgezaaide nierkanker »

Promotie M.H.M. Diekstra: woensdag 13 september 13:45 uur Titel proefschrift: Pharmacogenetics of sunitinib in metastatic renal cell carcinoma Promotores: prof.dr. H.J. Guchelaar en prof dr. A.J. Gelderblom Locatie: Academiegebouw, Rapenburg 73, Leiden

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.