Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Reageer | Verstuur | Druk af   

NVN Vakantiedag 2013

Wanneer: zaterdag 26-01-2013

Op 26 januari 2013 organiseren de vrijwilligers van de NVN weer de Vakantiedag, met als thema 'als dialysepatiënt op vakantie'. Voor koffie/thee en een uitgebreide lunch wordt gezorgd.

De ochtend (Brusselzaal, 1e etage)  staat zoals gebruikelijk in het teken van algemene informatie en ervaringen van patiënten die al op vakantie zijn geweest. En voor wie gaat: hoe organiseer ik mijn vakantie? Tijdens het middagdeel kunt u de vakantiebeurs bezoeken, deze wordt gehouden in de Europazaal (beneden). Hier vindt u dialysecentra uit binnen- en buitenland, zoals Turkije, Kroatië, Spanje, Zwitserland en Griekenland. Uiteraard zullen ook Nederlandse centra aanwezig zijn.

Voor leden is deze dag gratis. Niet-leden van de NVN betalen een eigen bijdrage van  € 25,-.

Dialysepatiënten die lid zijn van de NVN ontvangen een persoonlijke uitnodiging + inschrijfformulier voor de vakantiedag.

Vakantiedag NVN: zaterdag 26 januari 2013

Klik hier voor het volledige programma

Locatie: Hotel van der Valk Schiphol A4, Rijksweg A4 no. 3, 2132 MA Hoofddorp, 0252-675335

sterren Gepubliceerd: woensdag 05-12-2012
Bron: NVN | Reacties (5)

Reacties

Reageer op dit artikel

 • Nanny en Ad, Taradeau
  05-12-2012 22:09

  Margot, wat dacht je van een ontspannen vakantie bij ons in Z.Frankrijk!?
  http://pagesperso-orange.fr/nanadno
  Nierpatienten krijgen korting.
  Er zijn al verschillende nierpatienten je voorgegaan!
  Van harte welkom!!

 • Dietske, Almere
  05-12-2012 16:04

  Margot, het reisprogramma van de Nierstichting staat ook open voor niet-dialyserende nierpatiënten. Je kunt ook kijken op www.zorghotels.nu.

 • Margot
  05-12-2012 14:45

  Dat is voor gezonde mensen, niet voor ernstig zieke nierpatiënten met grote fysieke beperkingen en een zwaar dieet.
  Ik heb wel regelmatig gekeken in de Anbo-gids, maar die is weer alleen gericht op 65 plussers...

 • Piet, Spijkenisse
  05-12-2012 14:01

  Margot, die bestaat al: De vakantiebeurs!

 • Margot
  05-12-2012 09:03

  Wanneer wordt er nou eens een keer een vakantiebeurs gehouden voor niet-dialyserende nierpatiënten?!
Dialyse buiten Europa per 2017 mogelijk onverzekerbaar

Het kabinet wil zorgkosten buiten Europa niet meer laten vergoeden via het basispakket. Dat geldt ook voor dialyse. De maatregel, die moet ingaan per 2017, is verwerkt in een wetsvoorstel dat naar de Raad van State is gestuurd voor advies. Het schrappen van de zogenaamde werelddekking levert een geraamde besparing op van 60 miljoen euro per jaar.

Het wetsvoorstel wordt pas openbaar als het naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Het Ministerie van VWS meldt desgevraagd al dat het voorstel niet voorziet in uitzonderingen voor mensen die buiten Europa op dialyse zijn aangewezen, bijvoorbeeld tijdens familiebezoek.

Dat is een hard gelag voor nierpatiënten van onder meer Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Antilliaanse afkomst. De maatregel is wél op hen van toepassing, hoewel het schrappen van werelddekking voor dialyse geen cent oplevert. Integendeel, het kost alleen maar geld. Verblijft een patiënt immers in het buitenland, dan dialyseert hij tegen het daar geldende tarief, en dat is vrijwel altijd lager dan de hoge prijs die in Nederland geldt voor dialysebehandelingen.

Lees meer »

Naar Turkije en de nefroloog spreekt je aan in het Nederlands »

Het is een heel geregel en gedoe, maar veel (hemo)dialysepatiënten hebben het ervoor over. Ze willen net als heel veel anderen op vakantie. En dan vaak het liefst naar een zonnig oord. Als ze kiezen voor een vakantie in de Turkse badplaats Antalya, kunnen ze voor hun dialyse terecht in een centrum met een bijzondere attractie: een Nederlands sprekende, in Groningen en Amsterdam opgeleide, Turkse nefroloog.

Lees meer »

NVN Vakantiebeurs 2.0 »

Op 25 januari 2014 organiseert de NVN weer een Vakantiebeurs voor dialysepatiënten, getransplanteerden, en iedereen die samen met een nierpatiënt op vakantie gaat. Een dag vol inspirerende ideeën en ervaringen van dialyserende vakantiegangers, workshops, informatie, en een prijsvraag waarbij vakantietrips te winnen zijn. Een geweldige dag om alvast een beetje in de stemming te komen voor het vakantieseizoen 2014! Voor leden is deze dag gratis.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.