Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Meer dan 10 procent patiŽnten overlijdt, Amerikaans ziekenhuis moet niertransplantaties stoppen

Door Merel Dercksen 

Het Hackensack University Medical Center (New Jersey) moet stoppen met het uitvoeren van niertransplantaties vanwege de enorm hoge sterftecijfers de afgelopen jaren.

Volgens een rapport dat gepubliceerd is door Northjersey.com liggen de sterftecijfers van de patiënten die opgenomen zijn in het niertransplantatieprogramma drie keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Vanaf 18 mei mag het ziekenhuis daarom vier maanden lang niet meer opereren.

Tien van de 90 patiënten die een transplantatie ondergingen in de periode juli 2008 tot december 2010 overleden binnen een jaar, volgens het Scientific Registry of Transplant Recipients. Volgens het ziekenhuis zijn er in het eerste half jaar van 2011 geen overlijdensgevallen die gerelateerd waren aan een transplantatie meer geweest, maar die cijfers zijn nog niet openbaar gemaakt.

Het ziekenhuis in Hackensack is een van de zes centra in New Jersey met een niertransplantatieprogramma. De eerste vonden dertien jaar geleden plaats.

sterren Gepubliceerd: woensdag 18-04-2012
Bron: New Jersey On-Line | Nog geen reacties


Brandbrief: laat buitenlandse spoelvloeistof toe in VS

Laat voortaan ook spoelvloeistoffen voor peritoneale dialyse die in het buitenland geproduceerd zijn, toe in de Verenigde Staten. Onder het huidige beleid is een tekort ontstaan dat serieuze gevolgen heeft. Die oproep doet de Amerikaanse vereniging van nefrologen, de Renal Physicians Association, aan de Food and Drug Administration.

In het kader van patiëntveiligheid zijn in de VS alleen de steriele spoelvloeistoffen voor buikspoeling toegelaten die in het land zelf geproduceerd zijn. Op dit moment is daar een tekort aan dat zodanig is, dat het invloed heeft op het aantal patiënten dat peritoneale dialyse kan gaan doen. In augustus deed Baxter al de aanbeveling dat artsen nieuwe patiënten beter alleen met deze vorm zouden laten starten, als hemodialyse medisch gezien niet mogelijk was.

Een gebrek aan keuze beïnvloedt de zorg en kwaliteit van leven negatief, schrijft de artsenorganisatie. Zeker omdat thuisdialyse, waar ook buikspoeling onder valt, over het algemeen het leven van een dialysepatiënt aanzienlijk kan verbeteren. Het zou een grote stap terug zijn als juist nu buikspoeling voor nieuwe patiënten niet mogelijk is, nu er net weer een kleine stijging te zien is in het aantal patiënten dat thuis dialyseert.

Restaurant 'De Zilte Zoen' gaat voor (veel) minder zout »

Foto: PvdAMet zo'n naam zou je het van een restaurant niet verwachten, maar 'De Zilte Zoen', met vestigingen in Bergen, Egmond en Schoorl, biedt als eerste in Nederland een zoutloos menu aan. PvdA Tweede Kamerlid Agnes Wolbert is daar zeer over te spreken. Ze werkt op dit moment aan een initiatiefwet om producenten ertoe te dwingen minder zout in hun producten te gebruiken. Wolbert deed een oproep aan Koninklijke Horeca Nederland om te veel zout in restaurantmaaltijden te voorkomen.

Lees meer »

Fotoboek met jonge nierpatiŽnten komt eraan »

Komend voorjaar publiceert de NVN een nieuw fotoboek van de hand van Marja Poldermans met daarin 15 portretten van jongeren met een nierziekte. De fotografe wil in dit boek laten zien dat er leven is na de diagnose. Zelfs een leuk leven! En ook hoe je ermee om kunt gaan als het even niet zo leuk is. De deelnemers zijn jongeren tussen de 15 en 26 jaar. Een van hen is de dochter van de fotografe, vandaar dat ze zeer betrokken is bij deze groep jongeren.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.