Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Meer dan 10 procent patiŽnten overlijdt, Amerikaans ziekenhuis moet niertransplantaties stoppen

Door Merel Dercksen 

Het Hackensack University Medical Center (New Jersey) moet stoppen met het uitvoeren van niertransplantaties vanwege de enorm hoge sterftecijfers de afgelopen jaren.

Volgens een rapport dat gepubliceerd is door Northjersey.com liggen de sterftecijfers van de patiënten die opgenomen zijn in het niertransplantatieprogramma drie keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Vanaf 18 mei mag het ziekenhuis daarom vier maanden lang niet meer opereren.

Tien van de 90 patiënten die een transplantatie ondergingen in de periode juli 2008 tot december 2010 overleden binnen een jaar, volgens het Scientific Registry of Transplant Recipients. Volgens het ziekenhuis zijn er in het eerste half jaar van 2011 geen overlijdensgevallen die gerelateerd waren aan een transplantatie meer geweest, maar die cijfers zijn nog niet openbaar gemaakt.

Het ziekenhuis in Hackensack is een van de zes centra in New Jersey met een niertransplantatieprogramma. De eerste vonden dertien jaar geleden plaats.

sterren Gepubliceerd: woensdag 18-04-2012
Bron: New Jersey On-Line | Nog geen reacties


De Nierstichting en de bouwfraude, of hoe naÔviteit je problematisch in het nieuws kan brengen

Nieuwsanalyse

'Nierstichting in fraude verzeild', 'Nierstichting financierde omstreden KPMG-kantoor'. De krantenkoppen liegen er niet om. De Nierstichting zelf verspreidt onmiddellijk een persbericht waarin ze zich van alle aantijgingen distantieert. Maar klopt dat wel, en hoe vallen die berichten dan met elkaar te rijmen?

Met de gegevens die nu openbaar zijn, lijkt het erop dat de Nierstichting wel degelijk betrokken is geraakt bij onfrisse zaken, maar hier desalniettemin geen schuld aan heeft. Kan dat? Ja, maar dan moet er wel op een aantal momenten en bij meerdere mensen sprake zijn geweest van behoorlijke naïviteit.

Lees meer »

'Diabetici met problemen geholpen met transplantatie eilandjes van Langerhans' »

Transplantatie van eilandjes van Langerhans blijkt een goede behandeloptie voor patiŽnten met type 1 diabetes. Dat schrijven Leidse onderzoekers in het American Journal of Transplantation. Na de behandeling zijn hun bloedsuikers veel makkelijker te reguleren. De therapie wordt vooralsnog alleen toegepast bij patiŽnten die een niertransplantatie hebben ondergaan en dus al afweerremmende middelen slikken.

Lees meer »

Internationaal project standaarden in nefrologie zoekt deelnemers »

SONG (Standardised Outcomes in Nephrology) is een internationaal project dat standaardisering van diverse procedures in de nefrologie beoogt. De onderzoekers willen procedures rond verschillende vormen van dialyse, transplantie en chronische nieraandoeningen vaststellen. Ze zijn gestart met hemodialyse en zoeken nog patiënten die daaraan mee willen werken. Het zogenaamde Delphi-onderzoek (alleen Engelstalig) omvat drie korte enquêtes met een tussenpoos van ongeveer twee weken.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.