sluiten

Mail: redactie@niernieuws.nl | 030 - 288 9994 | NL16 TRIO 0197 707866Lees voor | Reageer | Verstuur | Druk af   

Meer dan 10 procent patiŽnten overlijdt, Amerikaans ziekenhuis moet niertransplantaties stoppen

Door Merel Dercksen 

Het Hackensack University Medical Center (New Jersey) moet stoppen met het uitvoeren van niertransplantaties vanwege de enorm hoge sterftecijfers de afgelopen jaren.

Volgens een rapport dat gepubliceerd is door Northjersey.com liggen de sterftecijfers van de patiënten die opgenomen zijn in het niertransplantatieprogramma drie keer zo hoog als het landelijk gemiddelde. Vanaf 18 mei mag het ziekenhuis daarom vier maanden lang niet meer opereren.

Tien van de 90 patiënten die een transplantatie ondergingen in de periode juli 2008 tot december 2010 overleden binnen een jaar, volgens het Scientific Registry of Transplant Recipients. Volgens het ziekenhuis zijn er in het eerste half jaar van 2011 geen overlijdensgevallen die gerelateerd waren aan een transplantatie meer geweest, maar die cijfers zijn nog niet openbaar gemaakt.

Het ziekenhuis in Hackensack is een van de zes centra in New Jersey met een niertransplantatieprogramma. De eerste vonden dertien jaar geleden plaats.

sterren Gepubliceerd: woensdag 18-04-2012
Bron: New Jersey On-Line | Nog geen reacties


Katja van Geffen manager Zorg & Innovatie Nierstichting

dr. E.C.G. (Katja) van Geffen

Katja van Geffen is de nieuwe manager Zorg & Innovatie bij de Nierstichting. Zij volgt daarmee per 1 juni Lidy Vlaskamp op, die zij tijdens haar ziekte en later na haar overlijden al verving. Van Geffen, die vijf jaar bij de Nierstichting werkt, treedt daarmee toe tot het Management Team van de stichting.

Directeur Tom Oostrom: 'Katja heeft Lidy op een fantastische manier vervangen naast haar reguliere functie als programmamanager preventie. Ik ben ervan overtuigd dat zij op een goede wijze invulling zal geven aan haar nieuwe functie, zowel binnen de Nierstichting als in samenwerking met het nefrologisch veld.'

Van Geffen werkte de afgelopen vijf jaar als programmamanager preventie bij de Nierstichting. Ze is van huis uit apotheker en heeft als hoofd van het klinische longonderzoek gewerkt bij GlaxoSmithKline. Bij de Universiteit Utrecht was zij hoofd van de Wetenschapswinkel Geneesmiddelen en is zij gepromoveerd op onderzoek naar problemen bij het gebruik van antidepressiva vanuit het patiëntenperspectief.

NN-TV: ERA-EDTA Congres Wenen 2016 »

Het ERA-EDTAcongres wordt elk jaar in een ander Europees land gehouden en dit jaar is dat de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Nederland was ook dit keer weer sterk vertegenwoordigd. Een aantal Nederlandse deelnemers en bezoekers aan het congres vertelt in deze video wat ze ervan vinden en hoe ze het congres beleven.

Oratie professor Frederike Bemelman: Eersteklas, Tweedehands  »

Op 10 juni houdt professor Frederike Bemelman haar oratie aan de UvA over eersteklas resultaten met tweedehands nieren. Haar rede vormt de eerste helft van een dubbeloratie, en heeft niertransplantatie, en vooral de wenselijkheid om de dialysefase over te slaan, als onderwerp. Frederike Bemelman is hoogleraar Nierziekten, in het bijzonder Niertransplantatie. Ernstig nierfalen gaat gepaard met voortschrijdend mentaal en fysiek verval.

Lees meer »

NierNieuws en zijn adverteerders maken soms gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.